Τόση ώρα θηλάζει ή απλά πιπιλάει; Μάθε πώς μπορείς να το αναγνωρίζεις

Υπάρχει τρόπος να ξέρεις ότι το μωρό πίνει γάλα όταν είναι στο στήθος!


Μπορείτε να ξέρετε πότε ένα μωρό πίνει γάλα στο στήθος και πότε δεν πίνει, πότε δηλαδή το μωρό πιπιλάει το στήθος αλλά δεν πίνει γάλα...
Όταν το μωρό πίνει γάλα (δεν πίνει γάλα απλά επειδή έχει το μαστό στο στόμα του και κάνει θηλαστικές κινήσεις), βλέπουμε μία παύση στο πηγούνι, καθώς το μωρό ανοίγει το στόμα του στο μέγιστο βαθμό, αμέσως πριν το κλείσει, ώστε μία γουλιά να αντιστοιχεί στο ακόλουθο μοντέλο θηλασμού: ανοιχτό στόμα στο μέγιστο βαθμό> παύση> κλειστό στόμα.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε αυτό στον εαυτό σας βάλτε το δείκτη σας ή κάποιο άλλο δάχτυλο στο στόμα σας και ρουφήξτε όπως θα ρουφούσατε από ένα καλαμάκι. Καθώς ρουφάτε το πηγούνι σας κατεβαίνει και μένει στη θέση αυτή σε όλη τη διάρκεια που ρουφάτε. Όταν σταματήσετε να ρουφάτε το πηγούνι σας θα ανέβει πάλι επάνω.

Αυτή η ίδια παύση που φαίνεται στο πηγούνι του μωρού σημαίνει ότι το στόμα του γεμίζει με γάλα όταν το κάνει αυτό στο μαστό. Όσο μεγαλύτερη είναι η παύση τόσο περισσότερο γάλα προσλαμβάνει το μωρό.

Όταν μπορέσετε να αναγνωρίσετε αυτή την παύση θα διαπιστώσετε πόσο ανοησίες είναι,  όλα όσα λέγονται στις γυναίκες για το χρόνο που πρέπει να μένει το μωρό στο μαστό. Όπως: Ταΐστε το μωρό είκοσι λεπτά από την κάθε πλευρά.

Το μωρό που θηλάζει με αυτό τον τρόπο (με τις παύσεις) για είκοσι λεπτά συνεχόμενα, μπορεί να μην πάρει τον άλλο μαστό. Το μωρό που απλά πιπιλάει (δεν πίνει) για είκοσι ώρες θα βγει από το μαστό πεινασμένο.


~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~
    Πρωτότυπο: Slow Weight Gain Following Early Good Weight Gain Dr. Jack Newman Παιδίατρος, MD, FRCPC Μάιος 2009
    Συγγραφή & αναθεώρηση: Jack Newman, MD, FRCPC 1995-2005© Αναθεώρηση: Edith Kernerman, IBCLC, και Jack Newman, MD, FRCPC, IBCLC ©2008, 2009
    Μετάφραση: Ιωάννα Κωνσταντοπούλου Παιδίατρος, IBCLC Επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com ©2016


Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP