Απολογιστικό της ημερίδας «Τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο»Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα (15-21 Μαΐου 2017), που φέτος είχε θέμα «40 εβδομάδες; Ο τοκετός έρχεται στην ώρα του, δεν προγραμματίζεται», τo Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, διοργάνωσε με επιτυχία, ημερίδα με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο», το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και Χορηγό Επικοινωνίας το mitrikosthilasmos.com.


Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επιβράβευσε την προσπάθεια του Ελληνικού Δικτύου για το Σεβασμό στη Γέννα (ENCA Hellas), που αφορά στην ενημέρωση των γυναικών για τα δικαιώματά τους, εκφράζοντας τη στήριξή του.

Η κα Μαρία Ανδρεουλάκη, Ευρωπαϊκή εκπρόσωπος του ENCA Hellas, αναφέρθηκε στην σημασία του Δικτύου και στις δράσεις του εδώ και 25 χρόνια. Η κα Νατάσα Μαυρομουστάκη, στατιστικός και γενική συντονίστρια του ENCA Hellas, ανέφερε ενδεικτικές πληροφορίες για το ποιοι επαγγελματίες εμπλέκονται στον τοκετό σε κάποιες χώρες-μέλη του ENCA.

H εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ENCA Ms Beverley Lawrence Beech, ακτιβίστρια, συγγραφέας, επίτιμη πρόεδρος του AIMS ανέλυσε το πως άλλαξαν τα δικαιώματα της γυναίκας τα τελεταία 50 χρόνια στην Αγγλία, και ήταν αφορμή για έμπνευση για δράσεις και στην Ελλάδα.

Η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, και διαχειρίστρια Αττικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας κα Κασσιανή Μιχοπούλου εξήγησε απλά και με ακρίβεια την υποχρέωση να ενημερώνεται η έγκυος σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης, του τοκετού της και μετά και τι μπορεί να κάνει σε περιπτώσεις που δεν γίνεται.

Η συγγραφέας, δημοσιογράφος κα Στέλλα Κάσδαγλη μίλησε για τον ρόλο των γυναικών και στο πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά.

Τέλος, η αρχιτέκτων, διδάκτωρ ΑΠΘ. κα Μυρτώ Χρονάκη ανέπτυξε και έδειξε πόσο σημαντικός είναι ο χώρος στον τοκετό.Την ημερίδα συντόνισαν η κα Ξανθίππη Πασχαλίδου γιατρός, IBCLC και η κα Γιάννα Βασιλάκη μαία, IBCLC ενώ παρευρέθησαν αρκετοί επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες που σχετίζονται με την περιγεννητική περίοδο, και γονείς.

Σχετικά με το ENCA Hellas και τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα: www.encahellas.eu

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP