Μπορώ να μειώσω τη ροή του γάλακτος;


Έχω ένα μωράκι 20 ημερών. Τη θηλάζω αποκλειστικά. Από την αρχή σχεδόν, έχω έντονη ροή. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού από το ένα στήθος το άλλο ρέει σαν συντριβάνι και αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ιδιαίτερο πρόβλημα δεν δείχνει να έχει το μωρό όταν θηλάζει, μόνο μερικές φορές που τραβιέται απότομα γιατί την ενοχλεί η ροή. Περιμένω μήπως ρυθμιστεί η ροή μου αλλά μάταια και μου κάνει σχεδόν καθημερινά μπορεί και δυο φορές τη μέρα αναγωγές. 

Που οφείλεται αυτό; Στο γεγονός ότι μπορεί να έχω υπερπαραγωγή; Μπορώ να μειώσω τη ροή του γάλακτος; 
ΧριστίναΑθήνα

28/03/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Τις πρώτες μέρες του θηλασμού μπορεί να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα, άλλοτε μεγαλύτερα και άλλοτε μικρότερα.

Το να τρέχει γάλα το ένα στήθος ενώ θηλάζει το μωρό από το άλλο, συμβαίνει συχνά κατά τις πρώτες μέρες της γαλουχίας. Αν πρόκειται για υπερπαραγωγή, αλλά δεν προκαλεί προβλήματα στο μωρό σας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Σιγά σιγά θα μειωθεί η παραγωγή και θα έρθει σε ισορροπία με τις ανάγκες του παιδιού σας.

Αν το παιδί σας ενοχλείται και δείχνει να πνίγεται, μπορείτε να απομακρύνετε το μωρό σας από το στήθος όταν αισθάνεστε τη μεγάλη ροή, να περιμένετε να μειωθεί η ροή και μετά να συνεχίζετε τον θηλασμό.

Επίσης όταν η υπερπαραγωγή δημιουργεί πιο έντονα συμπτώματα, μπορείτε να δοκιμάσετε το block feeding, δηλαδή τον θηλασμό από το ένα στήθος για κάποιες ώρες και στη συνέχεια από το άλλο. Με προσοχή βέβαια, για να μην οδηγηθείτε σε απόφραξη πόρου ή μαστίτιδα.

Αναγωγές παρουσιάζουν πολλά βρέφη σε αυτή την ηλικία, χωρίς να σημαίνει ότι φταίει η υπερπαραγωγή. Αν το παιδί δεν δείχνει να ενοχλείται και παίρνει φυσιολογικά βάρος, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, αρκεί βέβαια να είναι ενήμερος/η και ο/η παιδίατρός σας.

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP