Δεν μπορώ να θηλάζω και από τα δυο στήθη κανονικά!

Δεν μπορώ να θηλάζω και από τα δυο στήθη κανονικά!

 

Είμαι νέα μαμά, μόλις οκτώ ημερών ο μικρός μου! Από τη πρώτη στιγμή που έμαθα ότι θα αποκτήσω μωράκι, γνώριζα ήδη ότι θα το θηλάζω και δεν θα του έδινα κάποιο ξένο γάλα.

Αν και γνωρίζω ότι ακόμη ο θηλασμός μας δεν έχει μπει σε κάποια ροή και ότι συχνά εμφανίζονται δυσκολίες, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά από την δεύτερη κιόλας μέρα στο μαιευτήριο με το να θηλάζω τον μικρό μου και από τα δυο στήθη.Γενικά το μωράκι μου προτιμά το δεξί μαστό, πιθανόν λόγο της θηλής που του είναι πιο βολική από ότι η θηλή στον αριστερό μαστό.

Επίσης, στον αριστερό μαστό υπάρχει έντονος πόνος κατά τη προσπάθεια του να πιάσει τη θηλή, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να κλαίω από τον πόνο και ο μικρός να κλαίει από τα νεύρα του… με αποτέλεσμα να τον βάζω από το δεξί μαστό για τον οποίο είμαι σίγουρη.

Επίσης, ο δεξής μαστός είναι διπλάσιος σε μέγεθος από τον αριστερό και δεν ξέρω τι να κάνω για να μπορώ να θηλάζω και από τα δυο στήθη κανονικά!

Υπάρχει πρόβλημα αν θηλάζω μόνο από τον ένα μαστό; Και αν χρειάζεται να τον βάζω να πιπιλίζει τον αριστερό μαστό για να κατεβάσει γάλα, πώς θα γίνει από τη στιγμή που πλέον αρνείται να τον πιάσει;

Όπως είπα, στεναχωριέμαι γιατί είναι μόλις οκτώ ημερών και νιώθω ότι αρχίζω να χάνω στο θέμα του θηλασμού που είχαν όλα αρχίσει τόσο θετικά…

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απάντηση σας!!

Μαρία, Αθήνα
24/3/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σου!
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να θηλάζεις από τον έναν μαστό, ο οποίος είναι μάλλον μεγαλύτερος εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Οι λόγοι που ένα παιδί δεν πιάνει καλά τον έναν από τους 2 μαστούς, ποικίλλουν. Υπάρχει περίπτωση να πονάει όταν ξαπλώνει από κείνη τη μεριά; Πολλές φορές, λόγω του τρόπου τοκετού ή λόγω διάφορων μαιευτικών χειρισμών, τα μωρά πονάνε σαν να έχουν “στραβολαιμιάσει” από τη μία πλευρά.

Ο δεύτερος λόγος είναι να μην βολεύεσαι εσύ πιάνοντας το μωρό, από κείνη τη μεριά. Θα ήταν χρήσιμο να έρθει ένας ειδικός να σε δει.

Δοκίμασε να δεις το θηλασμό από κείνο το στήθος σαν παιχνίδι! Αν χαλαρώσεις και ξεαγχωθείς, σίγουρα και το μωράκι σου θα είναι πιο δεκτικό.

Δεν μας είπες αν εκείνος ο μαστός πετρώνει ή αν παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα. Ελπίζω όχι…

Καλή συνέχεια!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *