Μπορώ να ξαναθηλάσω μετά από χάπια διακοπής θηλασμού και επιλόχειας κατάθλιψης;


Έχω ένα κοριτσάκι 4,5 μηνών. Ξεκινήσαμε με θηλασμό αλλά και με υποαλλεργικό συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό (λόγω ιστορικού αλλεργίας του αδερφού 16,5 μηνών). 

Θήλασε 2,5 μήνες και έπειτα από επιλόχειο κατάθλιψη, διακόψαμε διότι έπρεπε να πάρω τα ladose. Επίσης πήρα και τα dostinex πρώτα, μισό χάπι, πρωί βράδυ για 4 μέρες. 

Λόγω αλλεργίας του παιδιού μπορώ να ξαναθηλάσω, χωρίς βέβαια να παίρνω τα χάπια για την κατάθλιψη; 

ΜαρίαΣκύδρα

15/12/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Γιάννα Βασιλάκη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καταρχήν να ζήσει το παιδάκι σου. Ας πούμε τα θέματα από την αρχή:

Τα βρέφη με ιστορικό αλλεργίας δεν είναι απαραίτητο αν θηλάζουν να παίρνουν συμπλήρωμα υποαλλεργικού γάλακτος σε σκόνη (παραθέτω την μελέτη)

Η χρήση του ladose δεν αντεπιδεικνύεται στον θηλασμό παραθέτω τα στοιχεία:

Low risk
Moderately safe.
Mild risk possible. Follow up recommended.
Comment

Higher excretion into breast milk than other related antidepressant drugs. The active metabolite called Norfluoxetine has a longer half-life (4 to 16 days). Like other antidepressant drugs may induce hyperprolactinemia and galactorrhea.

Few cases of colicky pain, irritability, insomnia, anorexia and slow weight gain have been described. However, most reported cases have failed to show harm effect outside the newborn period. Large experience with the use of Fluoxatine did not find harm effect on weight gain and neurological development of infants either at short or long term.

Most problems have appeared in the early neonatal period either in newborns or premature infants whose mothers were on Fluoxetine during pregnancy. Stop or switch to other medication either at some days before delivery or in the first month postpartum would be recommended. Same considerations should be done in case of prematurity, however, medication must be continued if necessary.

Women on anti-depressant treatment are in need of stronger support because of higher risk of breastfeeding failure.

Τέλος μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό. Αν κατάλαβα καλά έχεις διακόψει τον θηλασμό εδώ και 2 περίπου μήνες. Μπορείς να ξεκινήσεις συστηματικά αντλήσεις και να προσφέρεις τον μαστό αν το παιδί το θέλει, όσο συχνά το θέλει. Η μόνη προσοχή σου είναι οι αλλεργιογόνες τροφές που προσλαμβάνεις που θα πρέπει σε συνεννόηση με τον αλλεργιολόγο να συζητηθεί ο τυχόν αποκλεισμός.

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP