Το παιδί δεν κοιμάται ακόμη συνεχόμενα. Τι μπορούμε να κάνουμε;


Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά. Σας ευχαριστούμε! Mε τις οδηγίες σας και τις συμβουλές σας θηλάσαμε για 13 μήνες και αποθηλάσαμε χωρίς προβλήματα. 

Το κοριτσάκι μας είναι 22 μηνών (προωράκι 32 εβδομάδων - δίδυμη γέννα, το αγοράκι κατέληξε) ακόμα ξυπνάει τα ξημερώματα ( 01.00 & 05.00) για γάλα, δεν έχει κοιμηθεί συνεχόμενα, ούτε και εγώ βεβαίως. 

Σε γενικές γραμμές ακολουθούμε ένα τυπικό πρόγραμμα φαγητού, ύπνου, βόλτας, παιχνιδιού. Κοιμάται για μεσημέρι σίγουρα 2 ώρες και το αργότερο στις 16.00 την ξυπνάω. Δεν κοιμάται άλλες ώρες ενδιάμεσα. 

Προσπαθούμε να την κουράσουμε με παιχνίδι - γυμναστική, δεν περπατάει, ούτε μπουσουλάει. Ακόμη και σε περιπτώσεις κούρασης ή χωρίς ύπνο το μεσημέρι και πάλι δεν θα κοιμηθεί συνεχόμενα το βράδυ. 

Tι μπορούμε να αλλάξουμε, τι μπορούμε να κάνουμε, για να ξεκουραστούμε όλοι έστω και για 5 ώρες συνεχόμενα;

Ευχαριστούμε πολύ.
ΣοφίαΑθήνα

25/11/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
συγχαρητήρια που παρά τις προφανώς αντίξοες συνθήκες θηλάσατε το κοριτσάκι σας.

Το θέμα ύπνου πραγματικά βασανίζει πολλούς γονείς, ειδικά των προώρων. Προσπαθήστε να έχει μια σταθερή ρουτίνα ύπνου (κατά προτίμηση πριν τις 21:00, κλείστε όλες τις οθόνες το αργότερο 2 ώρες πριν από την κατάκλιση. Χρησιμοποιείστε στο δωμάτιο του ένα πορτοκαλί ή κόκκινο φως που δεν διαταράσσει την έκκριση της μελατονίνης (η ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο).

Πάντως, θεωρείται φυσιολογικό σε ένα παιδί αυτής της ηλικίας να μην κοιμάται ακόμη συνεχόμενα.

Καλό κουράγιο

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP