Μπορώ να αυξήσω τη ροή μετά από μαστίτιδα ή να δώσω γάλα γαϊδούρας;


Είμαι νέα μαμά ενός αγοριού 2 μηνών και 6 ημερών. Πριν μία εβδομάδα έπαθα μαστίτιδα την οποία αντιμετώπισα έγκαιρα με αντιβίωση.
 
Όσο είχα το πρόβλημα, κυρίως τα πρώτα δυο 24ωρα, έβγαζα με το θήλαστρο το γάλα μου και το έδινα στο παιδί μου. Όταν όμως έφευγαν τα συμπτώματα: ερυθρότητα και πυρετός, παρατήρησα σημαντική μείωση του γάλακτος μου, έφτανε μόλις τα 30ml από 130 που έβγαζα. 

Έτσι το παιδί πάνω στο στήθος δεν μπορούσε να απολαύσει την προηγούμενη άφθονη ροή και γκρίνιαζε... Αναγκάστηκα λοιπόν να του δώσω ξένο γάλα το novalac και έκανε εμετούς και δυσκοιλιότητα. 

Δε ξέρω τι να κάνω για να αυξήσω πάλι τη ροή μου. Αν πάλι δεν επανέλθει, μπορώ να του δώσω γάλα  γαϊδούρας;

Σας ευχαριστώ πολύ 

ΔάφνηΠολύγωνο

7/11/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC


Γεια σου!
Όχι γάλα γαϊδούρας! Είναι πολύ μικρό για να πάρει φρέσκο γάλα.

Για να αυξήσεις ξανά την παραγωγή σου θα χρειαστείς υποστήριξη από ειδικό, για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα.

Σε γενικές γραμμές, οι πιο συχνοί θηλασμοί, οι αντλήσεις με ηλεκτρονικά, πιστοποιημένα θήλαστρα διπλής φάσης, το skin-to-skin, το μασάζ και οι βαθιές πιέσεις, μπορούν να δράσουν κατά μόνας ή συνδυαστικά για την αύξηση της παραγωγής. Συμβουλεύσου οπωσδήποτε έναν ειδικό, Πιστοποιημένο Σύμβουλο Γαλουχίας.

(Σημείωση: Η αντιβίωση είναι απαραίτητη μόνο σε διαγνωσμένη μόλυνση από μικρόβιο, διαφορετικά η μαστίτιδα μπορεί να επαναληφθεί... πρέπει να εντοπιστεί η αιτία που την προκάλεσε).

Σχετικά άρθρα:


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP