Αναδοχή μωρού με ένα 3χρονο παιδί στο σπίτιΣκέφτομαι πολύ σοβαρά με τον άντρα μου την αναδοχή ενός παιδιού μικρής ηλικίας. Ένας από τους προβληματισμούς μας είναι όταν (εάν) το καινούριο παιδάκι επιστρέψει στην κανονική του οικογένεια, το δικό μας 3χρονο τώρα, πώς θα το πάρει; Πόσο μπορεί να στιγματιστεί.

Είναι ένα παιδί ευαίσθητο και ευγενικό από τη φύση του, γι' αυτό και θεωρούμε ότι θα δεχόταν έναν "φιλοξενούμενο" με χαρά, αυτά του όμως τα προτερήματα θα γίνουν μειονεκτήματα κατά την ενδεχόμενη αποχώρηση. 

Επειδή θα είναι επώδυνος ο αποχωρισμός και για εμάς, πόσο θα επηρεάσει και την ψυχή του παιδιού που μένει πίσω μαζί μας;

Παρακαλώ, με τις ελάχιστες πληροφορίες που σας δίνω, την άποψή σας.

Ευχαριστώ πολύ. 
ΔήμητραΑθήνα

23/11/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Λαζαρίδου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή μαμά Δήμητρα,
πολύ ωραία και αξιέπαινη η σκέψη σας για την αναδοχή ενός παιδιού μικρής ηλικίας.

Εύλογο είναι να γεννιούνται κάποια ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της νέας αυτής κατάστασης στην οικογένεια σας και ειδικά αφού υπάρχει ένα 3 χρόνο παιδί.

Οι λεπτομέρειες και το πλαίσιο της αναδοχής δεν είναι ξεκάθαρο για να μπορέσω να σας δώσω την άποψη μου. Τα ερωτήματα που θέτετε προϋποθέτουν τη γνώση του ιστορικού της οικογένειας σας και γίνεται κατ’ιδίαν. Οι γενικότητες δεν θα σας ωφελούσαν.

Θεωρώ ότι με τη κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση ενός ειδικού από το πλαίσιο που θα γίνει η αναδοχή ή κάποιου ειδικού που εσείς εμπιστεύεστε θα τα πάτε περίφημα.    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP