Είναι σωστό να θηλάζω μπροστά στον 11χρονο γιο μου;

Είναι σωστό να θηλάζω μπροστά στον 11χρονο γιο μου;

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι σωστό να θηλάζω μπροστά στον 11χρονο γιο μου.

Για μένα είναι φυσιολογικό καθώς οι χώροι στο σπίτι είναι περιορισμένοι, όμως ο σύζυγός μου είναι αντίθετος σε αυτό.Η γνώμη σας;

Ελένη, Μέγαρα
11/10/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Λαζαρίδου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Αγαπητή μαμά Ελένη.
Να σας ζήσει το καινούριο μέλος της οικογένειας σας.Από αυτά που μας περιγράφεται βλέπουμε 2 εικόνες: Τη μαμά Ελένη να θηλάζει το μωρό της και να αντιμετωπίζει το θηλασμό ως κάτι φυσιολογικό.

Στο σπίτι σας υπάρχει και ο μεγαλύτερος 11 χρόνος γιος σας. Πώς είναι δυνατόν να εξαιρεθεί από κάτι που λαμβάνει χώρα στην οικογένεια του;

Το καινούριο μέλος σιτίζεται, νανουρίζεται καλύπτει τις ανάγκες του στο στήθος της μαμάς του. Τυχερό το αγόρι αυτό που μαθαίνει ότι ο θηλασμός για το αδερφάκι του είναι ότι πιο καλό ωφέλιμο και φυσιολογικό. Ενδέχεται να γίνει ένας μελλοντικός μπαμπάς που θα στηρίζει το θηλασμό στην οικογένεια του.

Η άλλη εικόνα που βλέπουμε είναι αυτή του μπαμπά που θέλει να κρύβεται η μαμά από το οπτικό πεδίο του μεγάλου γιου όταν το μωρό θηλάζει.

Γιατί; Γιατί το στήθος είναι ένα απόκρυφο μέρος του σώματος ή περιέχει σεξουαλική «χροιά»; Είμαστε θηλαστικά και η φύση μας έδωσε τους μαστούς για να θηλάσουμε.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο μαγικό ταξίδι του θηλασμού, που πολύ καλά κάνατε και επιλέξατε για το μωρό σας.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

 

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *