Επιστρέφω στη δουλειά ενώ το μωρό θηλάζει συχνά. Θα του φτάνει το γάλα που μαζεύω;


Ο μικρός μας μόλις έκλεισε τον 3ο μήνα. Τον θηλάζω αποκλειστικά. Βρίσκεται συνέχεια στο στήθος και τρώει ανά 1 ώρα το πολύ 2. Μόνο το βράδυ τρώει ανά 3 ώρες. Σε λίγες μέρες ξεκινάω δουλειά και ήδη έχω δημιουργήσει ένα καλό απόθεμα. 

Αν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το βάρος του, ανησυχώ. Είναι φυσιολογικό που τρώει έτσι ή μήπως κάνω κάτι λάθος και θα πρέπει να ακολουθήσω άλλη τακτική; Όταν επιστρέψω στη δουλειά θα του φτάνει το γάλα που μαζεύω εδώ κι ένα μήνα περίπου; 

Σοφία, Θεσσαλονίκη

3/10/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC


Γειά σου!
Το παιδάκι σου πήρε σχεδόν 3 κιλά σε 2 μήνες!!! Φυσικά και τρώει πάρα πολύ καλά και μπράβο σου!

Μετά τους 3 πρώτους μήνες, δεν παίρνουν πια 20-30 γρ ανά 24ωρο, αλλά τα μισά, 10-15 γρ/24ωρο, οπότε αν δεις να μην παίρνει τόσο βάρος όσο παλιά, μην ανησυχήσεις. Θέλουμε το μωρό μας να τριπλασιάσει το βάρος γέννησης στο 1 έτος.

Θα σε συμβούλευα να αντλείς συστηματικά, δηλαδή αν διαλέξεις να αντλείς 2 φορές, διατήρησέ το (μην αντλείς τη μια μέρα 1 φορά και την άλλη 2).

Αν έχεις ξεκινήσει τις αντλήσεις 3-4 βδομάδες νωρίτερα, πιθανότατα να σου φτάνει γιατί θα έχεις ήδη απόθεμα. Περίμενε να ξεκινήσεις τη δουλειά, και βλέπεις... Αν δεις ότι δεν του φτάνει, τροποποιείς τις αντλήσεις.

Καλή συνέχεια!

Σχετικά άρθρα:


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP