Η ακτινογραφία πριν την εξωσωματική επηρεάζει το σπέρμα;


Ο σύζυγος έκανε τον ίδιο μήνα 4 ακτινογραφίες στο πόδι χαμηλά, μια ακτινογραφία θώρακος και μια μέσης. Σκεφτόμαστε όμως να κάνουμε εξωσωματική αυτόν τον μήνα.

Πιστεύετε πώς θα υπάρχει πρόβλημα με το σπέρμα από την ακτινοβολία που πήρε; Εννοώ, να έχει πάρει ακτινοβολία το σπέρμα και να μεταφερθεί στο έμβρυο;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

ΜαρίαΑθήνα

7/10/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Παναγιώτης Χριστόπουλος, MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Αγαπητή φίλη,
Σας συγχαίρω για την ωριμότητα σας να εμπιστεύεστε ειδικούς πάνω σε αυτά τα θέματα.

Τα κύτταρα που επηρεάζονται από την ακτινοβολία της ακτινογραφίας είναι μόνο αυτά που περιλαμβάνονται μέσα στο «κάδρο» της ακτινογραφίας.

Έτσι, αν οι όρχεις του συζύγου σας δεν βρίσκονταν μέσα στο ακτινολογικό πεδίο, τότε δεν υπάρχει λόγος σοβαρής ανησυχίας.

Επίσης, αν κατά τη διάρκεια της ακτινογραφίας, ακτινοβοληθούν οι όρχεις, τότε ακόμα και η πιθανή βλάβη είναι μικρή και αναστρέψιμη.

Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη έχει ο γιατρός που θα εμπιστευτείτε για την εξωσωματική.

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP