Υπερθυρεοειδισμός και συμβατό χάπι με το θηλασμό


Είμαι θηλάζουσα μαμά εδώ και 4,5 μήνες! Πριν 20 μέρες είδα στις εξετάσεις αίματος ότι έχω υπερθυρεοειδισμό και ξεκίνησα θεραπεία (ένα χάπι πρωί-βράδυ) thyrostat 5mg. 

Στις 15 μέρες όμως μου έκανε αλλεργική αντίδραση και πήγα στο νοσοκομείο με κνησμό έντονο και εξανθήματα, όπου μου χορηγήθηκε κορτιζόνη, αλλά έπειτα από οδηγίες ιατρών συνέχισα τον θηλασμό. 

Όμως, ο Ενδοκρινολόγος μου είπε ότι θα πρέπει να αλλάξω χάπι και ότι δεν υπάρχει άλλο συμβατό με τον θηλασμό, οπότε και θα πρέπει να τον διακόψω. 

Τι γνωρίζετε επ' αυτού και τι με συμβουλεύετε;
Γωγώ

28/9/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Στέλιος Ι. Γρηγοράκης, Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπάρχει και είναι το Prothuril. Υπάρχουν 2 όμως προβλήματα. Υπάρχει 50% πιθανότητα για αλλεργία πάλι και πολύ μικρή πιθανότητα για επιπλοκή από το συκώτι σας. (Αν θέλετε μπορείτε να έρθετε να τα συζητήσουμε από κοντά).

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP