Όλες οι γυναίκες γύρω μου μένουν έγκυες εκτός από εμένα

μια υπογόνιμη γυναίκα εξομολογείται...


Ξέρω πως γίνομαι μελοδραματική, κλαψιάρα και ίσως λίγο υπερβολική. Δεν νιώθω σαν να είμαι η μόνη που δεν μένει έγκυος, αλλά αυτός ο τίτλος με έκανε να χαμογελάσω και αυτό είναι που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή.

Πριν λίγο μίλησα στο τηλέφωνο με τη μητέρα μου. Μου είπε πως δεν ήθελε να με αναστατώσει, αλλά να με ενημερώσει η ίδια, πριν το μάθω από κάποιον φίλο που το άκουσε από κάποιον άλλον φίλο, ότι δηλαδή η αδελφή μου είναι έγκυος.

Απ’ ό,τι άκουσα είναι ακόμα πολύ νωρίς, δηλαδή έκανε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι που βγήκε θετικό.

Η αδερφή μου είναι σχεδόν δέκα χρόνια μικρότερη από μένα. Έγινε 26 χρονών την περασμένη εβδομάδα. Έχει Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ), και εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθούν με το άντρα της να συλλάβουν παιδί.

Γνωρίζω πως μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να εξελιχθεί ομαλά μια εγκυμοσύνη όταν κάποια γυναίκα έχει ΣΠΩ. Εύχομαι πραγματικά ολόψυχα να πάνε όλα καλά και να μην προκύψει κανένα πρόβλημα.

Τα νέα της εγκυμοσύνης της με πείραξαν, δεν το κρύβω. Με πονάει αρκετά, αλλά δεν είμαι τρομερά αναστατωμένη (τουλάχιστον δεν έχω κλάψει ακόμα). Αυτό που νιώθω είναι σαν να είμαι ηττημένη. Ήλπιζα πως θα κάνω εγώ πρώτη μωρό, αφού προσπαθώ εδώ και 7 χρόνια.

Αλλά κατά κάποιο τρόπο το είχα φανταστεί πως κάπως έτσι θα κατέληγαν τα πράγματα. Η ζωή συνεχίζεται... Δεν μπορεί να βρίσκεται σε αναμονή, επειδή η δικιά μου δεν πηγαίνει έτσι όπως εγώ θα ήθελα.

Γνωρίζω πως όλο αυτό το θέμα της υπογονιμότητας, στην τελική, με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Με ανάγκασε να εξερευνήσω πράγματα που ίσως να μην εξερευνούσα ποτέ υπό άλλες συνθήκες, να μάθω περισσότερα πράγματα για το σώμα μου και πώς αυτό λειτουργεί, να εξετάσω την αντίληψη που έχω για τον κόσμο και την θέση μου μέσα σε αυτόν, να σηκώσω τον εαυτό μου από τα βάθη της απελπισίας και να καταφέρω να πάω μπροστά με μία δύναμη και μία αποφασιστικότητα που δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι έχω – αλλά μερικές φορές, τα πράγματα είναι απλώς χάλια.

ΠΗΓΗ: mitrotita.gr


Διαβάστε ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !

1 σχόλια :

Τζοάννα ,  2/9/16 10:45  

Το πρόβλημα αυτό, τα συναισθήματα της κοπέλας αυτής, την αγωνία και την στεναχώρια που νιώθει τα έχω περάσει και εγώ. Και τα αμήχανα συναισθήματα που νιώθεις και τις τύψεις που τα νιώθεις, όταν μαθαίνεις για κάποια άλλη γυναίκα ότι τα κατάφερε ή ότι έμεινε έγκυος κατά λάθος. Είναι όλα όμως φυσιολογικά. Αυτό που θα χρειαζόμουν τότε, και θα ήθελα με το σχόλιο μου να το θέσω σαν θέμα, είναι μια ομάδα υποστήριξης. Τότε είχα ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν, δεν έχω κανένα παράπονο. Αλλά είναι διαφορετικό να το λες και να το μοιράζεσαι με κάποια γυναίκα που περνάει το ίδιο, ακόμα και αν είναι ξένη. Έχει διαφορετική κατανόηση σε αυτά που νιώθεις, νιώθεις και εσύ ότι δεν είσαι μόνη σου. Γιατί περιλαμβάνει πολύ μοναξιά αυτή η κατάσταση και η αλήθεια είναι ότι, όταν κάνεις ένα γύρο στα ιατρεία εξωσωματικής, βλέπεις πόσες γυναίκες ζουν αυτό που ζεις και εσύ, σε χειρότερο ή σε καλύτερο βαθμό. Αν δημιουργούταν μια ομάδα με γυναίκες που έχουν παρόμοιο πρόβλημα, θα είχε μεγάλη συνεισφορά σε έναν βασικό παράγοντα που επηρεάζει τη σύλληψη, την ψυχολογία. Στην κοπέλα που έγραψε το άρθρο της εύχομαι τα καλύτερα. Να μην το βάζει κάτω, να ξέρει ότι δεν είναι η μόνη, απλά είμαστε λιγότερες από τις γυναίκες που πιάνουν εύκολα! Και θα τα καταφέρει, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP