Γέννησα πρόωρα, δίδυμα και κατάφερα να τα θηλάσω!

Γέννησα πρόωρα, δίδυμα και κατάφερα να τα θηλάσω!

Ιστορία θηλασμού της μαμάς Μαρίας
Γεια σας!!! Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας την δική μου εμπειρία θηλασμού. Πριν ακόμη γεννήσω ήθελα πάρα πολύ να θηλάσω τα παιδιά μου αν τα κατάφερνα… 


Γέννησα πρόωρα γιατί είχα δίδυμα. Τα μωράκια μου έμειναν 2 μήνες στην θερμοκοιτίδα. Έβγαζα το γάλα μου και το αποθήκευα μέχρι που βγήκε ο πρώτος μου γιος. Ξεκίνησα να τον θηλάζω και να βγάζω παράλληλα το υπόλοιπο γάλα.

Όλοι μου έλεγαν «μην θηλάζεις, κουράζεις το παιδί», «μην θηλάζεις, δεν γίνεται να τα καταφέρεις», μου έσπαγαν τα νεύρα, αλλά είχα πείσμα πάνω απ’ όλα για τα παιδιά μου που ήταν πρόωρα και ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω για εκείνα.

Μετά από μια εβδομάδα που βγήκε και ο δεύτερος γιος μου ξεκινώ θηλασμό και εκείνον. Μπορώ να πω πως έπιασαν σχετικά εύκολα που ήταν και συνηθισμένα από μπιμπερό. Έπιναν από το στήθος (τους έδινα και στο μπουκάλι το δικό μου πάλι) μέχρι να θηλάζουν αποκλειστικά.

Και ναι! Τα κατάφερα! Μετά από πολύ επιμονή και υπομονή θήλαζα και τους δυο γιους μου και τώρα που το γράφω είμαι συγκινημένη γιατί είναι μια εμπειρία ανεπανάληπτη.

Τον έναν τον θήλασα για τρεις μήνες και τον άλλον για έναν μήνα γιατί ήταν νευρικός και δεν καθόταν στο στήθος, αλλά του έδωσα για δύο μήνες ακόμη από αυτό που είχα αποθηκεύσει.

Να επισημάνω πως δεν θήλασα άλλο, λόγω κάποιου προβλήματος στο στήθος, πήρα αντιβίωση, έκανε να θηλάσω αλλά ελαττώθηκε πολύ το γάλα και ο μικρός που είχε μάθει να έχει μεγάλη ροή το γάλα μετά εκνευριζόταν και δεν καθόταν για πολύ στο στήθος και έτσι κόπηκε το γάλα.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν ακούμε κανέναν παρά μόνο αυτό που θέλουμε κι αν θέλουμε πολύ θα τα καταφέρουμε, γιατί μια μαμά όλα τα μπορεί κι ας μην έχετε κανέναν δίπλα σας, όπως εγώ.

Είμαι πολύ χαρούμενη αν βοήθησα με την δική μου εμπειρία έστω και μια μαμά να καταφέρει να θηλάσει το μωράκι της, κι αν με ρωτούσατε, θα το ξανά έκανα πάλι με την ίδια θέληση και χαρά…!

    Ευχαριστούμε τη φίλη Μαρία που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com
Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *