Είμαι έγκυος και έχω ρέζους αρνητικό


Ήθελα να σας ρωτήσω, έχω ομάδα αίματος ρέζους αρνητικό. Είμαι έγκυος 8-9 εβδομάδων. Είχα παλαιότερα μια έκτρωση, πριν από 10 περίπου χρόνια. 

Δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχα λάβει την απαραίτητη ένεση μετά την επέμβαση, (την ένεση που ενδείκνυνται να κάνουν οι γυναίκες με ρέζους αρνητικό, για την προφύλαξη στην επόμενη εγκυμοσύνη). 

Συνεπώς, είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη. Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να κάνω κάτι τώρα; Από πιο μήνα και μετά θα πρέπει να ανησυχώ γι' αυτό το θέμα;

Σας ευχαριστώ
ΜαρίαΑθήνα

22/4/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Αγαπητή κυρία,
καταρχήν συνήθως μέσα στον αρχικό προγεννητικό έλεγχο περιλαμβάνεται συνήθως και η εξέταση Coombs (άμεση και έμμεση), η οποία μας λέει αν έχετε "ευαισθητοποιηθεί".

Αν υπάρχει ευαισθητοποίηση, εντείνεται η ιατρική παρακολούθηση του εμβρύου και ανάλογα με αυτή λαμβάνονται και οι αποφάσεις, που χρειάζεται να ληφθούν σχετικά με ενδεχόμενο τοκετό νωρίτερα του προγραμματισμένου.

Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω, χωρίς να γνωρίζω το ιστορικό σας και χωρίς να σας έχω εξετάσει κλινικά.


    Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες του mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP