8 Μαρτίου 2016: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.


Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση, καθιερώθηκε το 1910 κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911 και από τότε σε όλο τον κόσμο, η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των γυναικών, ενώ καλεί για μεγαλύτερη ισότητα.

Η 8η Μαρτίου είναι μια παγκόσμια ημέρα εορτασμού των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων των γυναικών. Η ημέρα σηματοδοτεί επίσης μια πρόσκληση για δράση για την επιτάχυνση της ισότητας των φύλων. Έτσι, το φετινό θέμα που επέλεξε ο παγκόσμιος κόμβος internationalwomensday.com είναι: #PledgeForParity "Δέσμευση για ισότητα".Η Google τιμά και φέτος τις γυναίκες!

Η Google τιμά την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνοντας στις γυναίκες ολόκληρου του πλανήτη το σημερινό της doodle.

Η google εναρμονισμένη με το φετινό θέμα εορτασμού, επισκέφτηκε 13 χώρες και ζήτησε από 337 γυναίκες να συμπληρώσουν την φράση #OneDayIWill «Μια μέρα θα...» ώστε να εκφράσουν τα όνειρά τους!

Αποφθέγματα επωνύμων για τις γυναίκες

  • «Οι γυναίκες έχουν φτιαχτεί για να τις αγαπάμε, όχι για να τις καταλαβαίνουμε». 
Όσκαρ Γουάιλντ


  • «Η γυναίκα είναι παντού και πάντοτε γυναίκα. Πολλές φορές και κάτι περισσότερο, λιγότερο όμως ποτέ».
Πολύβιος Δημητρακόπουλος


  • «Εάν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμία αξία».
Αριστοτέλης Ωνάσης


  • «Όλοι οι συλλογισμοί των ανδρών δεν αξίζουν ένα συναίσθημα των γυναικών».
Βολταίρος


  • «Επειδή ο Θεός δεν κάνει ποτέ λάθη, εύκολο είναι να καταλάβουμε ποιος έπλασε τη γυναίκα».
Ζοακίμ Ντι Μπελέ


  • «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες».
Σιμόν Ντε Μποβουάρ


  • «Αν θέλεις να ειπωθεί κάτι, ζήτα τη βοήθεια ενός άντρα. Αν θέλεις να γίνει κάτι, ζήτα τη βοήθεια μιας γυναίκας».
Μάργκαρετ Θάτσερ


  • «Οι γυναίκες πάντα ήταν οι δυνατές της υπόθεσης. Οι άντρες πάντα αναζητούν από τις γυναίκες ένα μικρό μαξιλαράκι για να ακουμπήσουν τα κεφάλια τους. Πάντα ψάχνουν μια μητέρα που θα τους κρατήσει σαν μωρά παιδιά».
Κοκό Σανέλ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP