Συμπλήρωμα, στερεές τροφές ή συνέχιση του θηλασμού σε μειωμένη πρόσληψη βάρους;


Σας παρακαλώ αξιολογήσετε την ανάπτυξη του μωρού μου και να με συμβουλεύσετε αν πρέπει να του δώσω συμπλήρωμα ή να ξεκινήσει στερεές τροφές ή να συνεχίσει με αποκλειστικό θηλασμό για ένα μήνα ακόμα. 

Από τον 3ο μήνα που μειώθηκε η πρόσληψη βάρους και αποδείχθηκε ότι δεν έχει ουρολοίμωξη, οι παιδίατροι με ενθαρρύνουν να δώσω συμπλήρωμα. Δεν έδωσα, αλλά τώρα που συνεχίζεται η χαμηλή πρόσληψη βάρους έχω ανησυχήσει πολύ. Η τελευταία σύσταση του παιδιάτρου ήταν να ξεκινήσουμε άμεσα στερεές (ακριβώς πέντε μηνών).
Πόπη, Κρήτη

30/3/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC


Αγαπητή Πόπη,

Το αγόρι σου είχε μια μείωση του ρυθμού ανάπτυξης ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο μήνα αλλά τώρα η ανάπτυξή του δεν με ανησυχεί.


Αν το μωρό σου ψυχοκινητικά εξελίσσεται κανονικά, τον θηλάζεις ελεύθερα και αποκλειστικά, φαίνεται ικανοποιημένο με το γάλα και δεν κλαίει και δεν διαμαρτύρεται στο τέλος του θηλασμού, δε θα έκανα τίποτα άλλο.

Δεν είναι πάντα λάθος η έναρξη στερεών τροφών από τον πέμπτο μήνα αλλά πρέπει να γίνεται όταν το μωρό είναι ψυχοκινητικά έτοιμο και προσπαθεί να μιμηθεί τις δικές μας μασητικές κινήσεις, στηρίζει καλά το κεφάλι και τον κορμό του και προσπαθεί να αρπάξει τις τροφές που τρώμε εμείς.

Αν το μωρό σου δεν δείχνει σημάδια ετοιμότητας και είναι καλά, απλά συνεχίζεις με αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και προσπαθείς με μαλάξεις στον μαστό και συχνούς θηλασμούς να αυξήσεις λίγο την πρόσληψη γάλακτος.

Καλή επιτυχία
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP