Το μωρό πιπιλάει το δάχτυλό του! Τι να κάνω;


Έχω ένα κοριτσάκι 4½ μηνών, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά και στο οποίο δε δίνω πιπίλα. Πριν περίπου ένα μήνα, άρχισε να πιπιλάει τον αντίχειρα της. Με τρόπο τραβούσα το χεράκι τη και έτσι το σταμάτησε. Εδώ και δυο με τρεις ημέρες ξανάρχισε το ίδιο.

Της τραβάω το χεράκι, αλλά στο λεπτό το ξαναβάζει. Το βράδυ ξυπνάω και τη βρίσκω να με το δάχτυλο στο στόμα. Να προσθέσω επίσης, ότι την ηρεμεί τόσο πολύ, που πολλές φορές την πιάνει ο ύπνος.

Ο φόβος μου είναι, ότι θα μεγαλώσει και θα συνεχίζει αυτήν τη συνήθεια και δε θα μπορώ να της το κόψω. Σκέφτομαι να δώσω πιπίλα. Τι με συμβουλεύετε;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Φωτεινή, Γερμανία

21/1/2016
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC


Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το δάχτυλο τόσο πολύ. Η ανάγκη του βρέφους για πιπίλισμα είναι απόλυτα φυσιολογική και αποτελεί βασικό στάδιο της ψυχοσωματικής του ανάπτυξης.

Αφήστε το να κάνει αυτό που την ηρεμεί περισσότερο! Δεν σας αποτρέπω από τη χρήση της πιπίλας εφόσον το επιθυμείτε, αλλά αν δεν τη δεχτεί ας ακολουθήσει την επιλογή της! Καθώς μεγαλώνει θα μειωθεί και η ανάγκη της για πιπίλισμα και ομαλά θα απαγκιστρωθεί από τη συνήθεια αυτή!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

1 σχόλια :

mitrikosthilazmos.gr 21/1/16 11:30  

I kori mou einai 3,5 xronon kai otan nistazei pipilizei to daxtilo . Den mporo na tis to kopso auto to sinithio !! Tis vafo ta nixia me ena farmako pou exo parei apo to farmakio kai pali . Anisixo mi tis minei sinithio ( i amipsia tou sizigou mou einai 12 xronon kai akomi pipilizei ) tremo stin idea oti to idio tha kanei kai i dikia mou :-(

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP