Θηλασμός εν πτήσει

Ιστορία θηλασμού της μαμάς ΕιρήνηςΉταν 23 Δεκεμβρίου 2014, ήμασταν μόλις 3,5 μηνών και πραγματοποιούσαμε το πρώτο μας ταξίδι με το αεροπλάνο...! 

Πετούσαμε από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη, πηγαίναμε για γιορτές στη γιαγιά και στον παππού και φυσικά είχαμε τον πρώτο μας "ιπτάμενο θηλασμό".

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι, έγιναν τόσα πολλά που ένιωθα την ανάγκη να τα μοιραστώ μαζί με εσάς και φυσικά όλες τις μανούλες που διστάζουν να θηλάσουν δημόσια και πόσο μάλλον μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Όλοι έσπευσαν να με "βοηθήσουν" λέγοντάς μου να του δώσω του μικρού μας νερό με το μπιμπερό ή πιπίλα για να μην πονέσουν τα αυτιά του. Και φυσικά με καμάρι τους απαντούσα... "Δεν χρειάζεται! Θα θηλάσει!". Οι περισσότεροι με κοιτούσαν σαν εξωγήινη!!

Με τη συγκεκριμένη πτήση μάλιστα ταξίδευαν άλλα 3 μωρά, τα οποία όπως καταλαβαίνετε πήραν την πιπίλα και το μπιμπερό αγκαλιά και δεν σταμάτησαν να κλαίνε τα καημένα... Εμείς πάλι... θηλάζαμε σε όλη την πτήση (45 λεπτά) και κοιμηθήκαμε!! Στην απογείωση και προσγείωση δε... ο μικρούλης θήλαζε ακόμη πιο έντονα και με κοιτούσε με απορία!


Όπως καταλαβαίνετε ο τίτλος της φωτογραφίας μας είναι "ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ"!!

Μανούλες, ο "ιπτάμενος θηλασμός" είναι ότι πιο εύκολο και ότι πιο απλό μπορείς να προσφέρεις στο μωρό σου για να νιώθει ασφαλές κατά τη διάρκεια της πτήσης!!!

Σήμερα είμαστε 14,5 μηνών και θηλάζουμε ακάθεκτοι!!! Σας ευχαριστούμε πολύ για όσα μας προσφέρετε!!!

    Ευχαριστούμε την φίλη Ειρήνη που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού μέσα από αυτή την υπέροχη φωτογραφία, την οποία μάλιστα φιλοξενούμε και στο νέο μας Ημερολόγιο Θηλασμού 2016! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
& ιστορίες τοκετού ΕΔΩ !

    Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες του mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  3/1/16 01:06  

Ειρήνη,

σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή την εμπειρία μαζί μας!
Είναι δύσκολο για κάποιες από εμάς να ξεπεράσουμε τη ντροπή του να θηλάζουμε έξω. Μας έχει επιβληθεί μια παράλογη φοβία, λες και πρόκειται για κάτι μη φυσιολογικό, τη στιγμή που είναι ό, τι πιο κοντά στη φύση μάς έχει απομείνει. Ο θηλασμός είναι πολύτιμος σε όλα τα επίπεδα και για αυτό δε θα έπρεπε να νιώθουμε κανένα περιορισμό.
Το λέω εγώ που δεν κατάφερα να θηλάσω το πρώτο μου παιδί όπως ήθελα, λόγω μιας απρόσμενης εξέλιξης στην υγεία μου, και το δεύτερο το έχω θηλάσει μέχρι και σε δημόσια τουαλέτα…
Στο αεροπλάνο δεν είχα κανένα θέμα, καθόμουν παράθυρο και ο άντρας μου δίπλα. Αλλιώς, δεν το κρύβω ότι θα ντρεπόμουν κάπως. Ο μικρός ήταν 7 μηνών και θήλασε στην απογείωση, μετά κοιμήθηκε κι έπειτα στην προσγείωση πάλι.
Αντιθέτως με ό, τι περιγράφεις, το μεγάλο μου παιδί που είχε και μπιμπερό και πιπίλα δε μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Ξένο γάλα στην απογείωση, πιπίλα στην προσγείωση κι όλα καλά.
Απλώς, επειδή έχω βρεθεί και στις δυο πλευρές-το ένα παιδί με σκονόγαλο και το άλλο με αποκλειστικό θηλασμό-θα ήθελα να σημειώσω τα εξής, με όλο το σεβασμό: αυτοί που ήθελαν να σε «βοηθήσουν», όπως γράφεις σε εισαγωγικά, όντως ήθελαν να βοηθήσουν αλλά δε σκέφτηκαν το πιο φυσιολογικό… Δεν υπάρχει κακή πρόθεση. Εμένα ποτέ δε με κοίταξαν σαν «εξωγήινη», ίσα-ίσα.
Επίσης, είναι καλό οι θηλάζουσες να δείχνουμε σεβασμό σε όλες τις μαμάδες και τα μωρά τους, δεν ξέρουμε ποτέ τους λόγους που οδηγούν στο μη θηλασμό κι ας τους θεωρούμε αυτονόητους. Αν το μεγάλο μου παιδί τύχαινε να κλαίει, θα ένιωθα πολύ άσχημα αν σε μια ιστοσελίδα έβλεπα να περιγράφεται χαιρέκακα πως αυτά με την πιπίλα και το μπιμπερό έκλαιγαν τα «καημένα». Πρέπει να αποτελούμε παράδειγμα, χωρίς να γινόμαστε αλαζόνες για το αυτονόητο που υπηρετούμε απέναντι στη φύση και το καλό των παιδιών μας. Ειδικά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι ένα παράδειγμα από μόνη της. Σοφία

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP