Μπορώ να χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης για όσο θηλάζω ή δημιουργείται κάποιο πρόβλημα;


Χρησιμοποιώ από το μαιευτήριο θηλές σιλικόνης. Ξεκίνησα με τον ένα μαστό, καθώς η θηλή ήταν πιο επίπεδη και δυσκολευόταν να πιάσει.
 
Επιστρέφοντας σπίτι, τις χρησιμοποιώ και στους δυο μαστούς γιατί μου τις έχει πληγώσει και ενίοτε ματώνουν. 

Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα από τη χρήση τους; ή μπορώ να τις χρησιμοποιώ για όσο θηλάζω;

Θεοδότη, Αθήνα

22/1/2016
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC


Αγαπητή Θεοδότη,
Δυστυχώς με τις ψευδοθηλές συχνά βλέπουμε προβλήματα πρόσληψης βάρους.

Οι ψευδοθηλές σίγουρα δεν είναι λύση για πληγωμένες θηλές γιατί δεν λύνουμε το πρόβλημα της λάθος πρόσληψης της θηλής από το μωρό.

Επίσης συχνά το μωρό τρώει πολύ αργά γιατί δεν έχει καλή πρόσληψη και επαφή με το μαστό. Το μωρό δεν αδειάζει καλά το μαστό και αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια, μείωση της παραγωγής και μειωμένη πρόσληψη βάρους.

Καλό θα ήταν να παρακολουθείς συχνά το βάρος του μωρού και να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από τις ψευδοθηλές βάζοντας στην αρχή τις θηλές και μετά αφού η θηλή βγει προς τα έξω να προσπαθήσεις χωρίς αυτές...

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαμορφωτές θηλών ή το θήλαστρο μόλις πριν τον θηλασμό για να διευκολύνεις το μωρό.

Αν έχεις πάλι πρόβλημα με πληγωμένες θηλές καλό είναι να σε βοηθήσει κάποιος σύμβουλος.

Καλή επιτυχία

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  22/1/16 12:41  

Θεοδότη κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και χρησιμοποίησα τις θηλές σιλικόνης για 40 μέρες ακριβώς. Όμως με το θηλασμό σιγά σιγά θα δεις πως οι θηλές θα βγουν προς τα έξω, οπότε ανα διαστήματα προσπάθησε ξανά να θηλάσεις χωρίς αυτές και θα δεις πως θα τα καταφέρεις. Επίσης, στην αρχή που πληγώνονται να αλοίφεις την πληγή με το ίδιο σου το γάλα, είναι και θεραπευτικό!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP