Θηλασμός από το στήθος και με μπιμπερό κατόπιν άντλησης

Θηλασμός από το στήθος και με μπιμπερό κατόπιν άντλησης

Θηλάζω αποκλειστικά  (22/10/15 ημερομηνία γέννησης του μωρού μου) με εξαίρεση μικρό χρονικό διάστημα 5 ημερών κατά το οποίο έδωσα στο μωρό λίγο συμπλήρωμα περίπου 100 ml ημερησίως.

Χρησιμοποιώ θήλαστρο από 12/11/15, όταν διαπιστώθηκε ότι το μωρό έχασε βάρος 150 gr. Παράλληλα, το θηλάζω κιόλας, αρχικά με μικρότερη συχνότητα και τελευταία πιο συχνά.

Δεν μπορώ και δεν θέλω να αφήσω το θήλαστρο τελείως διότι έχω ανασφάλεια σχετικά με το αν θηλάζει αποτελεσματικά και αν χορταίνει το μωρό.

Αρχικά, θήλαζα με ψευδοθηλές και δεν το ξυπνούσα ανά 2½ – 3 ώρες να φάει και το μωρό αφενός δεν θήλαζε καλά -καθώς δεν είχα πολύ γάλα- και έχανε επίσης γεύματα. Αυτά κατόπιν λάθος οδηγιών που είχα.

Συνεπώς, αφού το μωρό κοιμόταν και δεν έκλαιγε, θεωρούσα ότι όλα πάνε καλά. Όμως, το μωρό έχασε βάρος. Τώρα λοιπόν δεν θέλω να αφήσω το θήλαστρο από ανασφάλεια και θέλω να μετράω το γάλα μου και πόσο πίνει το μωρό. Παράλληλα, έχω αρχίσει να αποθηκεύω γάλα περίπου 150 ml την ημέρα που περισσεύει.

Κάνω καλά που συνεχίζω έτσι; Μήπως η βραδινή δυσαρέσκεια του μωρού έχει να κάνει με μεγάλη ποσότητα γάλακτος που προσλαμβάνει; Παίρνω 40 δισκία μαγιάς μπύρας και πίνω 3 φλιτζάνια τσάι θηλασμού και 1 φλιτζάνι μαραθόσπορου. Να συνεχίσω έτσι ή έχω εξάρτηση από το θήλαστρο;  Αφενός είμαι ευχαριστημένη αλλά και προβληματισμένη αν κάνω καλά.

Αν διακόψω το θήλαστρο και τη μαγιά μήπως μειωθεί η παραγωγή μου; Αν το κάνω, να σταματήσω κατευθείαν ή σταδιακά; Σημειωτέον ότι το μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος, περίπου 40-50 γραμμάρια την ημέρα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Παναγιώτα, Θεσσαλονίκη

10/12/2015
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Παναγιώτα μπράβο σου για την υπομονή και επιμονή.

Τώρα που το μωρό σου έχει δυναμώσει και βάζει βάρος και έχεις αυξήσει την παραγωγή σου, θα ειναι πιο εύκολο να επανέλθει στο στήθος.

Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα του απευθείας θηλασμού και είμαι σίγουρη από τα λεγόμενα σου ότι είστε έτοιμοι με το μωρό σου για να κάνετε αυτό το βήμα..

Πλέον δεν περιμένω να κοιμάται και να μην ξυπνά για φαγητό γιατι έχει δυναμώσει, και δεν θα τρώει υπερβολικά αν τρώει απευθείας από το στήθος. Δοκίμασε να αυξήσεις τους θηλασμούς σιγα-σιγά και να παρακολουθείς και το βάρος χωρίς να εχεις υπερβολικές απαιτήσεις για το βάρος.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορείς να τα μειώσεις σιγά-σιγά. Όσο για τη βραδινή γκρίνια, δοκίμασε συχνους θηλασμούς το απόγευμα και βραδυ και μετά θα κοιμάται καλύτερα.

Καλη επιτυχία

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *