Κακή ψυχολογία και μείωση παραγωγής μητρικού γάλακτος

Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα: Θηλάζω τον 7,5 μηνών γιο μου και για 3-4 ημέρες τον άφησα στην μητέρα μου και έπινε γάλα που είχα αντλήσει. Στο μεταξύ κι εγώ με το θήλαστρο αντλούσα πάλι κι αποθήκευα.

Την τέταρτη ημέρα το πρωί ξύπνησα και το στήθος μου ήταν όπως προ θηλασμού-εγκυμοσύνης και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. 4 ημέρες τώρα θηλάζω συνέχεια για να επανέλθει το γάλα και δεν έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση.

Να αναφέρω πως τις μέρες αυτές είμαι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά και κουρασμένη πολύ. Τι μπορώ να κάνω για να θηλάζω όπως πριν; Είχα πάρα πολύ γάλα. Φοβάμαι πως δε θα μπορέσω να συνεχίσω και στεναχωριέμαι περισσότερο. Υπάρχει περίπτωση λόγω της κακής ψυχολογίας να χει γίνει όλο αυτό;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χριστίνα, Σέρρες

11/12/2015
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLCΝομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ! Η καλή πορεία του θηλασμού μέχρι τώρα αποτελεί εγγύηση για την περαιτέρω πορεία.

Συνεχίστε να θηλάζετε συχνά το μωρό αλλά ταυτόχρονα φροντίστε και τον εαυτό σας. Το άγχος και η κούραση είναι κακοί σύμβουλοι!

Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό και να τρώτε θρεπτικά και ισορροπημένα. Μπορείτε να πάρετε και χάπια τριγωνέλλας που συνεργικά με το θηλασμό αυξάνουν την παραγωγή.

H διαρκής επαφή με το μωρό σας, οι συχνοί θηλασμοί και η εμπιστοσύνη στο θαύμα του μητρικού θηλασμού θα σας προσφέρουν κάθε μέρα αυτοπεποίθηση και ηρεμία και θα οδηγήσουν σε μια μακρά θηλαστική πορεία!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

1 σχόλια :

Unknown 11/12/15 10:09  

Η πιο σημαντική ένδειξη είναι αν το παιδί φαίνεται να πεινάει μετά το στήθος ή όχι. Το στήθος αδειάζει κάποια στιγμή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει γάλα. Έπαθα το ίδιο σε κάποια στιγμή μεγάλου στρες αλλά ο μικρός μου δείχνει πάντα ευχάριστημένος μετά τον θηλασμο οπότε όλα οκ. Το στήθος δεν επανήλθε πότε γεμάτο όπως πριν αλλά δεν πειράζει γιατί αυτός παίρνει αυτό που χρειάζεται.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP