Κάθε ένα λεπτό γεννιούνται 29 πρόωρα μωρά

Παγκοσμίως 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνοΚάθε ένα λεπτό γεννιούνται 29 πρόωρα μωρά σε όλο τον κόσμο, αυτό σημαίνει πως 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο. Δυστυχώς περίπου ένα εκατομμύριο από αυτά τα μωρά δεν θα επιβιώσουν. 
H 17η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από το 2010 με πρωτοβουλία του «Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών» («The European Foundation for the Care of Newborn Infants») ως Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας (World Prematurity Day).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Bliss" της Βρετανίας με αφορμή τον φετινό εορτασμό, έφτιαξε το παρακάτω βίντεο, με σκοπό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τις πρόωρες γεννήσεις, τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.

Αξίζει να το δείτε και να το μοιραστείτε!

Δημοσίευση: 17/11/2015
Επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε επίσης:

2 σχόλια :

D Vasiliki 18/11/15 14:45  

Κάθε ένα λεπτό 29 πρόωρα μωρά.

Μητρικός θηλασμός.com 18/11/15 16:19  

Ευχαριστούμε για τη διόρθωση της αβλεψίας μας!!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP