Το βάρος της πρώτης εγκυμοσύνης συνδέεται με τυχόν επιπλοκές στη δεύτερη


Μια ενδιαφέρουσα, αμερικάνικη επιστημονική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Journal of Obstetrics and Gynecology», που αφορά την εγκυμοσύνη και το βάρος που πρέπει να παίρνει μια γυναίκα, ώστε να μην έχει επιπλοκές.

Συγκεκριμένα, η έρευνα συνδέει το βάρος της πρώτης εγκυμοσύνης με τυχόν επιπλοκές στη δεύτερη, όταν τα κιλά είναι λίγα ή υπερβολικά σε σχέση με το φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία από περισσότερες από 121.000 γυναίκες στο Μιζούρι που γέννησαν μεταξύ 1989 και 2005.

Όπως διαπιστώθηκε, όσες είχαν πάρει λίγα κιλά κατά την πρώτη τους κύηση είχαν 20% μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν πρόωρα και 40% μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν μωρό με χαμηλό βάρος κατά τη δεύτερη, σε σχέση με εκείνες που είχαν φυσιολογικό βάρος στην πρώτη εγκυμοσύνη.

Από την άλλη, όσες ήταν παχύσαρκες στην πρώτη τους κύηση είχαν 54% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν μεγαλόσωμο μωρό στη δεύτερη. Επίσης, είχαν 156% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν προεκλαμψία στη δεύτερη εγκυμοσύνη, 85% μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν με καισαρική, αλλά και 37% μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσουν το δεύτερο μωρό τους προτού κλείσει ένα μήνα ζωής.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σεντ Λουις: «Ενώ οι μητέρες που ζυγίζουν πολύ λίγο ή πάρα πολύ μπορεί να έχουν εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές και να γεννήσουν υγιή μωρά την πρώτη φορά, η έρευνά μας δείχνει ότι εξακολουθούν να έχουν αυξημένη πιθανότητα αρνητικών εκβάσεων κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη. Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να επιμείνει ακόμα κι αν έχουν αποκτήσει υγιές βάρος μέχρι να μείνουν για δεύτερη φορά έγκυες».

Δημοσίευση: 08/10/2015
ΠΗΓΗ: kifisia-life.gr

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP