Θηλάζω και πέτρωσε το στήθος μου. Τι να κάνω;

Έχει πετρώσει ο αριστερός μου μαστός εδώ και τρεις ημέρες. Κάνω ζέστες κομπρέσες και μαλάξεις και συνεχίζω να θηλάζω κανονικά. Την πρώτη ημέρα ήταν κατακόκκινη η περιοχή και πονούσε μόνο κατά το άγγιγμα και την πίεση.

Ενημέρωσα την παιδίατρο και μου σύστησε να πάρω για τρεις ημέρες algofren πρωί μεσημέρι βράδυ. Την δεύτερη ημέρα υποχώρησε η ερυθρότητα και μαλάκωσε. Σήμερα τρίτη ημέρα ξαναπέτρωσε. Τι μου συστήνεται να κάνω;
Σταυρούλα, Χανιά

02/10/2015
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLCΑγαπητή Σταυρούλα,

Μάλλον έχεις κλειστό πόρο στο μαστό και ίσως αρχή μαστίτιδας. Καλό είναι να θηλάζεις συχνά ή και να κάνεις αντλήσεις κάνοντας μασάζ στο μαστό για αποσυμφόρηση.

Μπορείς να πάρεις παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη όπως ιβουμπροφένη. Αφου αποσυμφορήσεις το στήθος βάλε κρύες κομπρέσες.

Φυσικά συνεχίζεις να θηλάζεις αλλά αν κάνεις πυρετό ή δεν βελτιώνεται η κατάσταση ίσως χρειαστείς αντιβίωση (συμβατή) και συνεχίζεις να θηλάζεις.


    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

1 σχόλια :

ΜΑΡΙΑ ΤΑΚ 9/10/15 21:56  

Αγαπητή φίλη, επειδή κι εμένα μου πήρε αρκετούς μήνες μέχρι να συνειδητοποιήσω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό το πέτρωμα που τόσο πολύ πονάει, αν θέλεις έλεγξε τα ρούχα που φοράς ενώ θηλάζεις να μην είναι πολύ στενά και πιέζουν το στήθος σε κάποιο σημείο.Αν δηλαδή κάποιο μπουστάκι-σουτιέν-φανελάκι-μπλουζάκι που φοράς, το κατεβάζεις για να θηλάσεις και σε "κόβει" σε κάποιο σημείο του στήθους, εκείνη τη στιγμή δεν νιώθεις κάτι κακό αλλά στους επόμενους θηλασμούς πετρώνει το στήθος με όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα, γιατί προφανώς μπλοκάρεται η ροή του γάλακτος σε εκείνο το σημείο που σε πίεζε το ρούχο.Τα πιο "επικίνδυνα" είναι τα λάστιχα στις ραφές των ελαστικών ρούχων.Φυσικά δεν γνωρίζω αν για όλες τις γυναίκες ισχύει η ίδια αιτία, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες που είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους προβλήματα μέχρι να εμπεδωθεί ο θηλασμός και να προσαρμοστεί καλύτερα το στήθος, αλλά αξίζει νομίζω να το κοιτάξεις! Φιλικά, Μαρία, άλλη μια μανούλα!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP