Θηλάζω και πέτρωσε το στήθος μου. Τι να κάνω;

Θηλάζω και πέτρωσε το στήθος μου. Τι να κάνω;

Έχει πετρώσει ο αριστερός μου μαστός εδώ και τρεις ημέρες. Κάνω ζέστες κομπρέσες και μαλάξεις και συνεχίζω να θηλάζω κανονικά. Την πρώτη ημέρα ήταν κατακόκκινη η περιοχή και πονούσε μόνο κατά το άγγιγμα και την πίεση.

Ενημέρωσα την παιδίατρο και μου σύστησε να πάρω για τρεις ημέρες algofren πρωί μεσημέρι βράδυ. Την δεύτερη ημέρα υποχώρησε η ερυθρότητα και μαλάκωσε. Σήμερα τρίτη ημέρα ξαναπέτρωσε. Τι μου συστήνεται να κάνω;

Σταυρούλα, Χανιά

02/10/2015
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Σταυρούλα,

Μάλλον έχεις κλειστό πόρο στο μαστό και ίσως αρχή μαστίτιδας. Καλό είναι να θηλάζεις συχνά ή και να κάνεις αντλήσεις κάνοντας μασάζ στο μαστό για αποσυμφόρηση.

Μπορείς να πάρεις παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη όπως ιβουμπροφένη. Αφου αποσυμφορήσεις το στήθος βάλε κρύες κομπρέσες.

Φυσικά συνεχίζεις να θηλάζεις αλλά αν κάνεις πυρετό ή δεν βελτιώνεται η κατάσταση ίσως χρειαστείς αντιβίωση (συμβατή) και συνεχίζεις να θηλάζεις.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *