Ο ρόλος του πατέρα στον τοκετό και το θηλασμό

Ο ρόλος του πατέρα είναι ιδιαίτερα καταλυτικός και καθοριστικός για τη διαχείριση των συναισθημάτων


Η παρουσία του πατέρα υπενθυμίζει πως, όπου υπάρχουν δυο στοιχεία, σίγουρα υπάρχει και ένα τρίτο, εν προκειμένω, για να κάνει τον τοκετό πιο ευχάριστο, τον θηλασμό πιο εύκολο και τον αποθηλασμό πιο διαχειρίσιμο συναισθηματικά.

Το κόψιμο του ομφάλιου λώρου του νεογνού από τον πατέρα εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Συνειδητά και ασυνείδητα αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα του ρόλου του ως διαμεσολαβητή π.χ. σε στιγμές αποχωρισμού, όπως ο τοκετός και αργότερα ο αποθηλασμός.

Ακόμα κι αν ο σύντροφος δεν μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο π.χ. λόγω καισαρικής τομής ή δεν παρίσταται στη γέννηση του μωρού, μπορούμε να διευκολύνουμε τη συνάντηση γονέων - νεογνού με αφορμή τον πρώτον θηλασμό.

Βέβαια, το σπουδαιότερο μέλημά μας είναι η πρώτη γνωριμία μητέρας – βρέφους και η επιτυχία του πρώτου γεύματος.

Οι επαγγελματίες και συγγενείς που παρίστανται στη γέννηση του νεογνού και που παρέχουν τις πρώτες φροντίδες συνεισφέρουν συνειδητά και ασυνείδητα, λεκτικά και εξωλεκτικά στην εγγύτητα μητέρας – βρέφους.

Δημοσίευση: 08/10/2015 | ΠΗΓΗepilegothilasmo.gr
Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για επαγγελματίες υγείας

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP