Ο παιδίατρος λέει να κόψω το θηλασμό το αργότερο μέχρι να χρονίσει το παιδί

Έχω ένα κοριτσάκι 10½ μηνών, η οποία έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Κατά τˊ άλλα είναι υγιέστατη και με κανονικό βάρος!

Τρώει τα γεύματά της κανονικά και τη θηλάζω! Πίνει συνήθως ενδιάμεσα από τα γεύματα και ξυπνάει και ανά δύο με τρεις ώρες το βράδυ!

Ο παιδίατρος μου είπε πως πρέπει να κόψω το θηλασμό τόσο κατά τη διάρκειας της μέρας όσο και το βράδυ, το αργότερο μέχρι να χρονίσει το παιδί. Υποστηρίζει πως πρέπει να πίνει γάλα μόνο πρωί και βράδυ πάλι πριν κοιμηθεί! Δεν της προσφέρει κάτι, αλλά κακομαθαίνει!

Δυστυχώς, μένω σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν πολλοί παιδίατροι και κανένας υποστηρικτής του θηλασμού! Έχω αγχωθεί!

Σας ευχαριστώ πολύ!
Μαρία, Κως

30/10/2015
Απαντά η Γιάννα Βασιλάκη 
Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού



Καλησπέρα σας,

Τα βρέφη μετά την εισαγωγή στερεών τροφών μπορούν να θηλάζουν οπότε το επιθυμούν και όχι απαραίτητα πρωί βράδυ (αν ή μητέρα τους είναι διαθέσιμη). Ακόμα και τα βρέφη με τροφικές αλλεργίες.

Ειδικά τα βρέφη αυτά, έχουν ανάγκη την πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος αφού δεν μπορούν να πέψουν την πρωτεΐνη του αγελαδινού. Έως ότου το βρέφος να  χρονίσει είναι αναγκαίος ο μητρικός θηλασμός.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

1 σχόλια :

Nina Christie 15/11/15 09:48  

Ο παιδιατρος σου ειναι ασχετος με τον θηλασμο, ας περιοριστει σε αυτα που διδαχθηκε οσον αφορα την ιατρικη και παιδιατρικη. Ασε τον να κρινει σε θεματα ιατρικα λοιπον και κρινε εσυ την διατροφη του παιδιου. Ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας εχει κρινει, μετα απο χρονιες τεκμηριωμενες ερευνες, οτι ο θηλασμος πρεπει να ειναι αποκλειστικος τους πρωτους 6 μηνες και μετα να συνεχιζεται για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 χρονια και για οσο επιθυμει η μαμα και το παιδι.
Επισης, δεν υπαρχει καμια ενδειξη, πουθενα και σε καμια ερευνα, οτι ο θηλασμος περαν του ετους, των 2 χρονων και απο το 3ο ετος ζωης του παιδιου και μετα, ειναι επιζημιος για την ψυχολογια και την σωματικη αναπτυξη του παιδιου!
Οι οδηγιες που σου εδωσε ειναι λαθος!
Ολες οι πληροφοριες που χρειαζεσαι βρισκονται δωρεαν στην επισημη σελιδα του W.H.O (world health organization).
Να σου ζησει το παιδακι σου!!!😁

___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016 ▼

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP