Έχω χτυπήσει το παιδί 2-3 φορές από νεύρα λόγω της πεθεράς...Έχω χτυπήσει το παιδί 2-3 φορές από νεύρα λόγω της πεθεράς γιατί μένουμε μαζί στο ίδιο σπίτι εδώ και 2½ χρόνια, βέβαια, πέρασα και επιλόχεια κατάθλιψη.

Τι να κάνω που δεν μπορώ και δεν την χωνεύω με τίποτα αυτή τη γυναίκα που ανακατεύετε σε όλα;

Κλεονίκη, Λιβαδειά

05/10/2015
Απαντά η Μαρία Λαζαρίδου
Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLCΑγαπητή μαμά Κλεονίκη,
αυτό που περιγράφεται ότι ζείτε είναι πολύ δύσκολο πραγματικά.

Φαίνεται ότι είναι πολύ ακατάλληλο για εσάς να συμβιώνετε με τη πεθερά σας αφού αναφέρεται ότι «ανακατεύεται σε όλα». Χρειάζεται ωστόσο να κάνετε κάτι για  να αποφύγετε να ξεσπάτε το παιδί σας.

Το πρώτο που θα σας πρότεινα είναι να επιδιώξετε να μείνετε σε διαφορετικό σπίτι.  Αν αυτό δεν είναι εφικτό και είναι αναγκαιότητα για οποιοδήποτε λόγο να συγκατοικείτε, μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

Βάλτε προτεραιότητα τη φροντίδα του παιδιού σας και της οικογένειας σας γενικότερα.

Η πεθερά σας θα συνεχίσει να ανακατεύεται και εφόσον η σχέση σας δεν είναι καλή εσείς θα έχετε ένταση και μοιραία θα ξεσπάτε...

Αλλάξτε την εστίασης σας! Εστιάστε στο παιδί σας και στο σύζυγο σας. Αγνοήστε ότι σας λέει.  Όχι επιδεικτικά ωστόσο.  Δείξτε της ότι ακούτε ότι σας λέει αλλά εσείς συνεχίστε αυτό που κάνετε ή ακολουθήστε εκείνο που εσείς επιθυμείτε.  Ενδέχεται -αν δεν σας βλέπει να αντιδράτε- να μειώσει τις παρεμβάσεις της.

Αν οι συγκεκριμένες αντιδράσεις που αναφέρεται προς το παιδί σας  συνεχιστούν, θεωρώ απαραίτητο να μιλήσετε σε κάποιο ψυχολόγο καθώς έχετε ήδη επιβαρυμένο ιστορικό, αναφερόμενη στην επιλόχεια κατάθλιψη.


    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  5/10/15 10:59  

Εγω θα προτεινα στην αγαπητη φιλη να μην ξεσπαει στο παιδι της λογω της πεθερας της διοτι δεν αξιζει. Ας ξεκαθαρισει ανοιχτα καποια πραγματα απο το να κανει κρυφα πραγματα πισω απο την πλατη της. Καλο θα ειναι να μιλησει ειλικρινα στον αντρα της και να τον πεισει να βαλει την μητερα του στην θεση της. Ειναι κριμα να δημιουργειται ενταση αναμεσα στο ζευγαρι και στην σχεση τους με το παιδι εξαιτιας τριτων προσωπων. Προσπαθηστε να βρειτε ενα δικο σας σπιτι για να εχετε και το κεφαλι σας ησυχο. Εφοσον καποιοι δεν σεβονται τον συνανθρωπο του το τιμημα ειναι να τον αποχωριστουν μπας και καταλαβουν ουσιαστικα τα λαθη τους. Με εκτιμηση!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP