Διατροφή βρεφών στην ηλικία 0-6 μηνώνΓια βρέφη 0-6 μηνών συνιστάται αποκλειστικός μητρικός θηλασμός. Στον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό (exclusive breastfeeding) το βρέφος λαμβάνει μόνο μητρικό γάλα και τίποτα άλλο, με μόνη εξαίρεση βιταμίνες, μέταλλα ή φάρμακα.

Η σύσταση αυτή βασίζεται σε συστηματική ανασκόπηση σύγκρισης των πιθανών πλεονεκτημάτων από την εισαγωγή των στερεών τροφών στους 4 μήνες, στο διάστημα 4-6 μηνών και μετά τη συμπλήρωση των 6 μηνών.

Η ανασκόπηση δεν έδειξε κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα από την πιο πρώιμη εισαγωγή στερεών τροφών, με εξαίρεση κάποιες μελέτες από αναπτυσσόμενες χώρες που έδειξαν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός ως τους έξι μήνες, πιθανόν να οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα σιδήρου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρείται πλεονεκτικότερη η συμπληρωματική χορήγηση σιδήρου, παρά η πρώιμη χορήγηση στερεών τροφών.

Ο μητρικός θηλασμός συμβάλλει μέσα από τα πολλαπλά οφέλη του στη βελτίωση της υγείας των παιδιών.

Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) συνιστά τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό για τους 6 πρώτους μήνες ζωής του βρέφους και τη συνέχισή του για τον πρώτο χρόνο ζωής, μαζί με την εισαγωγή στερεών τροφών γύρω στους 6 μήνες.

Επίσης, συνιστά τη συνέχιση του θηλασμού κατά το δεύτερο χρόνο ζωής, για όσο διάστημα επιθυμεί η μαμά και το μωρό.

Βλ. περισσότερα: Oι ισχύουσες διεθνείς συστάσεις για το θηλασμό και τη βρεφική διατροφή
Δημοσίευση: 19/10/2015 | ΠΗΓΗepilegothilasmo.gr
Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για επαγγελματίες υγείας

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP