Πρέπει να του δώσω πιπίλα; Θεωρώ ότι γίνομαι εγώ πιπίλα!

Πρέπει να του δώσω πιπίλα; Θεωρώ ότι γίνομαι εγώ πιπίλα!

Καλησπέρα σας. Έχω έναν μπέμπη 25 ημερών. Τα τελευταία βράδια ξυπνάει από τις 9 και ως τις 12-1 που καταφέρνουμε να τον κοιμίσουμε κλαίει και αποζητά το στήθος.

Δεν θηλάζει όλες τις ώρες αλλά πολλές φορές απλά πιπιλάει. Μόλις τον απομακρύνω ξαναξυπνά για νέους γύρους!

Πρέπει να του δώσω πιπίλα; Θεωρώ ότι το να γίνομαι εγώ πιπίλα για 3 και 4 ώρες είναι υπερβολικό. Θα μπορούσατε να με κατευθύνετε με κάποιον τρόπο;

Σας ευχαριστώ

Αναστασία, Αιγάλεω

25/09/2015
Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC | www.despoinatsakiri.gr

Γεια σου!
Το παιδάκι σου -σύμφωνα με τις συμπληρωματικές απαντήσεις που έδωσες- τρώει μια χαρά.

Είναι φυσιολογικό για αυτήν την ηλικία να “πιπιλάει” το στήθος: είναι κατ’ αρχήν κάτι που το βοηθά να παρηγορηθεί όταν αισθάνεται άγχος, πόνο και εκνευρισμό. Κατά δεύτερον, βοηθά πολύ στην εγκατάσταση του θηλασμού, ο οποίος ολοκληρώνεται στις 40-60 μέρες.

Η πιπίλα θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί μετά από αυτό το διάστημα, για να μην εμπλακεί στην καλή εγκατάσταση του θηλασμού και για να αποφευχθεί η σύγχυση θηλών.

Μήπως το παιδάκι σου έχει κολικούς: Συνήθως εμφανίζονται τις απογευματινές/βραδυνές ώρες, και συνοδεύονται από κλάμα, κοκκίνισμα του προσώπου και “σφίξιμο” του παιδιού.

Πολλές μαμάδες βρίσκουν πως η διακοπή των γαλακτοκομικών προϊόντων (ειδικά των αγελαδινών), βοηθά πολύ. Άλλες δοκιμάζουν να πάρουν προβιοτικά οι ίδιες (ή καταναλώνουν κεφίρ/ξινόγαλο), τα οποία μέσω του θηλασμού βοηθούν το βλεννογόνο του εντέρου του μωρού.

Προσπάθησε να δεις αν η κατανάλωση κάποιας συγκεκριμένης τροφής από εσένα συνδέεται με τη γκρίνια του μωρού.

Τέλος, βοηθά πάντα ο θηλασμός, η αγκαλιά και τα ζεστά επιθέματα.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν αυτές οι συμβουλές. Μπράβο που θηλάζεις, συνέχισε με αγάπη και υπομονή!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *