Το μητρικό γάλα προστατεύει τα μωρά από την περιβαλλοντική ρύπανση

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ούτε τα σωματίδια PM2.5 ούτε το διοξείδιο του αζώτου ασκούν επιβλαβή επίδραση στα μωρά που θηλάζουν για τουλάχιστον 4 μήνες


Το μητρικό γάλα μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει τα μωρά από την αρνητική επίδραση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αναφέρει νέα έρευνα.


Οι ερευνητές αξιολόγησαν το πώς η έκθεση στην περιβαλλοντική ρύπανση κατά την εγκυμοσύνη επηρεάζει την υγεία και εξέτασαν το ρόλο της διατροφής στη σωματική και νευροσυμπεριφορική ανάπτυξη στη νηπιακή ηλικία.

Εστίασαν στην κινητική και νοητική ανάπτυξη κατά τα πρώτα χρόνια ζωής, που επηρεάστηκε από την έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια (PM2.5) και διοξείδιο του αζώτου.

Η ερευνήτρια Aitana Lertxundi, του University of the Basque Country, δήλωσε ότι στην εμβρυική ζωή δημιουργείται το κεντρικό νευρικό σύστημα και του λείπουν επαρκείς μηχανισμοί αποτοξίνωσης για την απομάκρυνση των τοξινών που συσσωρεύονται.

Ωστόσο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ούτε τα σωματίδια PM2.5 ούτε το διοξείδιο του αζώτου ασκούν επιβλαβή επίδραση στα μωρά που θηλάζουν για τουλάχιστον 4 μήνες.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2006, όταν οι μητέρες κυοφορούσαν, και συνεχίζεται σήμερα που τα παιδιά έχουν φθάσει στην ηλικία των 8 ετών.

Μέχρι τώρα έχουν αναλυθεί δείγματα που ελήφθησαν από 638 έγκυες και τα μωρά τους όταν αυτά ήταν 15 μηνών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Environment International’’ 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP