Με το γέλιο τα μωρά μαθαίνουν πιο γρήγορα!

Tα θετικά συναισθήματα επιδρούν στη διαδικασία της μάθησης


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα, τα μωρά μαθαίνουν πιο γρήγορα νέα πράγματα όταν αυτά συνδυάζονται με… γέλιο.

Τα μωρά ηλικίας 18 μηνών που γελούσαν με κάποια αστεία επίδειξη για το πώς να σηκώνουν ένα παιχνίδι με ένα εργαλείο, απέδωσαν σημαντικά καλύτερα στην εργασία αυτή σε σχέση με εκείνα που απλά τους έκαναν μια επίδειξη.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Descartes του Παρισιού ισχυρίζονται, ότι η μελέτη τους είναι η πρώτη που εξετάζει τις επιδράσεις του χιούμορ στη μάθηση παιδιών τόσο νεαρής ηλικίας.

Ακόμη, αναφέρουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να οφείλονται στα θετικά συναισθήματα που επηρεάζουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο.

Αναφερόμενοι σε προηγούμενες έρευνες που έχουν γίνει σε ενήλικες, οι ερευνητές πιστεύουν, ότι «τα θετικά συναισθήματα επιδρούν στα επίπεδα ντοπαμίνης και ενδορφίνης, ορμόνες που με τη σειρά τους επιδρούν στη διαδικασία της μάθησης».

«Πράγματι, τα θετικά συναισθήματα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων και διευκολύνουν τη γνωστική (ψυχική) ευελιξία» προσθέτουν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως το γέλιο «μπορεί να αποτελεί ένα είδος διεγερτικού της μάθησης, ακόμη κι από το δεύτερο μόλις έτος ζωής ενός παιδιού».

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cognition and Emotion.

Δημοσίευση: 30/06/2015
ΠΗΓH: nooz.gr

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP