Η πορεία της γυναικείας γονιμότητας

Πότε είναι η πιο γόνιμη περίοδος της γυναίκας και πότε  αρχίζει η φθίνουσα πορεία της γονιμότητάς της;

Η γυναικεία γονιμότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμα της όταν η γυναίκα είναι 20 με 25, αλλά είναι πιθανόν (αν και σπάνιο) να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο ακόμα και στα 40 της.

Μπορεί να αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία αρχίζει και μειώνεται η γονιμότητα της γυναίκας. Παρακάτω ακολουθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το πότε είναι το αποκορύφωμα της γυναικείας γονιμότητας.

Πρώιμα γόνιμα χρόνια: 20-25

Η πιο γόνιμη περίοδος της γυναίκας είναι τυπικά στα 20 με 25 της. Παρ’ όλο που μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει κάποια αρρώστια ή νόσημα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα, αυτή είναι η χρονική περίοδος που έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να συλλάβεις φυσιολογικά.

«Όψιμα» γόνιμα χρόνια: μετά τα 25 έως τα 35

Ξεκινώντας από την ηλικία των 27, η γονιμότητα της γυναίκας ξεκινά να μειώνεται, αλλά όχι δραματικά. Μια γυναίκα που είναι μεταξύ 27 και 34, μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω για να μείνει έγκυος με φυσιολογικό τρόπο. Αν υπάρχει πρόβλημα στο να μείνεις έγκυος, οι γιατροί συνήθως συνιστούν να προσπαθήσεις για έναν χρόνο τουλάχιστον πριν κάνουν οποιεσδήποτε εξετάσεις γονιμότητας σε σένα ή το σύντροφο σου για να δουν αν υπάρχει κάποιο βαθύτερο πρόβλημα.

Η φθίνουσα πορεία της γονιμότητας: από τα 35 και μετά

Από την ηλικία των 35 και μετά η γυναικεία γονιμότητα μειώνεται δραματικά, πιο συγκεκριμένα η μείωση είναι εκθετική που σημαίνει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο χρόνο με το χρόνο να μείνει έγκυος φυσιολογικά. Αν είσαι πάνω από 35, και μόλις τώρα ξεκινάς την διαδρομή της σύλληψης, οι γιατροί συνιστούν να μην περιμένεις να περάσουν παραπάνω από 6 μήνες ανεπιτυχούς προσπάθειας, πριν απευθυνθείς στο γιατρό σου για εξετάσεις γονιμότητας.

Αν θες να προγραμματίσεις το ποια θα είναι η καλύτερη περίοδος για να προσπαθήσεις να μείνεις έγκυος, απλά θυμήσου πως η γονιμότητα της γυναίκας δεν κρατάει για πάντα. Όσο περισσότερο περιμένεις, τόσο περισσότερο δύσκολο μπορεί να είναι.

Δημοσίευση: 29/06/2015
Επιμέλεια Κειμένου: Κωσταντίνα Πουλάκου
ΠΗΓH: mitrotita.gr, infertility.answers.com

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP