Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας: 5 Μαΐου 2015

«Μαίες για ένα καλύτερο αύριο» είναι το σλόγκαν του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας, το οποίο περιλαμβάνει την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας ενός φωτεινότερου μέλλοντος για τη γυναίκα, το παιδί και την οικογένεια.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα της μαίας, καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1991 κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και με Πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (Ι.C.M).

Ένας από τους στόχους αυτού του εορτασμού, είναι η ενδυνάμωση του μαιευτικού πνεύματος, η συνένωση της φωνής μαιών ως επαγγελματιών υγείας σε όλο τον κόσμο και η γνωστοποίηση και επισήμανση στο ευρύ κοινό του ρόλου και της προσφοράς της μαίας στα μαιευτικά δρώμενα της κάθε κοινωνίας.

Το σύνθημα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας μαιών για την καμπάνια του 2010-2015 είναι: «Ο κόσμος χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, τις Μαίες και τους Μαιευτές», τόσο για τον κόσμο που υποφέρει από έλλειψη υποδομών όπως συμβαίνει στις υποανάπτυκτες χώρες, όσο και για το δυτικό κόσμο, όπου η εμπορευματοποίηση της γέννας και η τυποποίηση των διαδικασιών, στερούν πολλές φορές από τις γυναίκες τη φυσική χαρά ενός σημαντικού γεγονότος.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας, το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθηνών καλεί όλες τις Μαίες και τους Μαιευτές να συσπειρωθούν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής τους στην ανάπτυξη μιας υγιούς οικογένειας, υιοθετώντας το σλόγκαν «Μαίες για ένα καλύτερο αύριο» το οποίο περιλαμβάνει την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας ενός φωτεινότερου μέλλοντος για τη γυναίκα, το παιδί και την οικογένεια.

Επίσης επισημαίνει: "Οραματιζόμαστε έναν κόσμο καλύτερο και μια κοινωνία όπου η κάθε γυναίκα θα έχει πρόσβαση σε Μαία και Μαιευτή ως το πρόσωπο εκλογής στην παροχή βέλτιστης φροντίδας για την ίδια και την οικογένειά της. Έτσι επιτυγχάνεται μείωση των Καισαρικών Τομών και προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού. Το δικαίωμα της επιλογής της γυναίκας για τον τοκετό της αποτελεί το κλειδί για ένα καλύτερο αύριο".

Χρόνια Πολλά
σε όλες τις Μαίες
και τους Μαιευτές!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP