Ο θηλασμός επηρεάζει τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα των μωρών

Το μητρικό γάλα επηρεάζει τον εγκέφαλο του μωρού

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard, δημοσίευσαν σε ιατρικό επιστημονικό περιοδικό, πως υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι το μητρικό γάλα είναι σημαντικό, όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού του μωρού, αλλά πιθανά επηρεάζει και περιοχές του εγκεφάλου, που έχουν βασικό ρόλο στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του.


Του Παναγιώτη Χριστόπουλου
MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology | healthylady.gr

Μέσα στο μητρικό γάλα βρίσκονται πολλά σάκχαρα που δεν μπορεί να χωνέψει το έντερο του μωρού, αλλά που βοηθούν στην ανάπτυξη κάποιων βακτηρίων μέσα σε αυτό.

Τα βακτήρια αυτά, που είναι μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου, δεν βοηθούν απλώς στην πέψη, αλλά πιθανά απελευθερώνουν ουσίες που φτάνουν μέσω του αίματος στον εγκέφαλο του μωρού και έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος.

Έρευνες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι  οι ουσίες αυτές μπορούν να επηρεάσουν το πόσο κοινωνικό κι αγχώδες είναι ένα μωρό και συνεπώς και την προσωπικότητά του.

Δημοσίευση: 06/05/2015

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP