4 τρόποι για να πλουτίσετε το λεξιλόγιο του παιδιού σας

 Tα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σας είναι και τα καλύτερα για να το βοηθήσετε να αποκτήσει ένα πλούσιο λεξιλόγιο!


O εγκέφαλος ενός παιδιού μπορεί να συλλάβει και να διατηρήσει νέες γνώσεις άψογα και για πάντα κυρίως μέχρι την ηλικία των δέκα. Γι’ αυτό το λόγο, τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σας είναι και τα καλύτερα για να το βοηθήσετε να αποκτήσει ένα πλούσιο λεξιλόγιο!


Μιλήστε: έρευνες έχουν δείξει ότι οι μαμάδες που μιλάνε πολύ στα μωρά τους, τα βοηθάνε να αποκτήσουν πλουσιότερο λεξιλόγιο μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, καλό θα ήταν να τα διορθώνετε κάθε φορά που χρησιμοποιούν μία λέξη λάθος. Μην αφήνετε ασάφειες να διαιωνίζονται στο μυαλό του παιδιού σας.

Ακούστε: μην αγνοείτε τίποτα από αυτά που το παιδί προσπαθεί να σας πει. Μία πολύ καλή κίνηση είναι, κάθε φορά που το παιδί θέλει να σας πει κάτι, να χαμηλώνετε στο ύψος του ώστε να έχετε άμεση οπτική επαφή. Με αυτόν τον τρόπο το βοηθάτε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα δείχνετε πόσο ενδιαφέρεστε γι’ αυτά που έχει στο κεφάλι του.

Προκαλέστε συζητήσεις: μη μιλάτε απλώς στα παιδιά σας. Μιλήστε μαζί τους, όπως θα μιλούσατε σε έναν συνομήλικο. Και δεν αναφερόμαστε, σαφώς, στη θεματολογία, αλλά στο ενδιαφέρον και τη διάρκεια της κουβέντας. Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει πλούσιο λεξιλόγιο με το να του κάνετε ερωτήσεις που εξελίσσουν και την πιο απλή κουβέντα: «τι φαγητό θα ήθελες σήμερα; Γιατί προτιμάς αυτό από το άλλο;»

Δημιουργήστε ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης γύρω από το παιδί με βιβλία, dvd, ραδιόφωνο, puzzles. Στην αγορά υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρα μαθησιακά εργαλεία που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, ενώ παράλληλα το βοηθούν να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του

Δημοσίευση 29/05/2015

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP