Ποια είδη γυμναστικής είναι ασφαλή για τις μέλλουσες μανούλες


Η άσκηση όχι μόνο επιτρέπεται κατά την περίοδο κύησης, αλλά κάνει και θαύματα! Αυξάνει τη διάθεση, βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει τους πόνους της εγκυμοσύνης. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη κύησης και της προεκλαμψίας.

Η άσκηση είναι μάλιστα τόσο ευεργετική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που το Αμερικάνικο Κολέγιο Γυναικολόγων και Μαιευτήρων συμβουλεύει τις γυναίκες να ασκούνται τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Αυτή είναι μια ιδανική προπόνηση που ενισχύει την καρδιά, βοηθά στη σωστή διαχείριση του βάρους και προετοιμάζει τους μυς για τον τοκετό.

Αλλά ποια είδη γυμναστικής είναι ασφαλή για τις μέλλουσες μανούλες;
Σύμφωνα με τους ειδικούς του baby center:

Περπάτημα: Μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις για τις έγκυες, που γυμνάζει τα πόδια, τα γόνατα και τους αστραγάλους. Είναι επίσης εύκολο να γίνει σχεδόν οπουδήποτε, δεν απαιτεί εξοπλισμό (πέρα από ένα καλό ζευγάρι παπούτσια), και είναι ασφαλές και για τους εννέα μήνες της κύησης.

Κολύμβηση: Είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη άσκηση για τις έγκυες γυναίκες. Η κολύμβηση είναι ιδανική γιατί ασκεί και τις δύο μεγάλες μυϊκές ομάδες (χέρια και πόδια), παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη, και επιτρέπει στις έγκυες γυναίκες να αισθάνονται αδύνατες  παρά τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης.

Αερόβια χαμηλής έντασης: Η αερόβια άσκηση ενισχύει την καρδιά και τονώνει το σώμα σας και αν ακολουθήσετε κάποια μάθημα μαζί με άλλες εγκυμονούσες θα απολαύσετε και τη συντροφιά και των άλλων μελλοντικών μαμάδων, ενώ θα καθησυχαστεί ότι κάθε κίνηση είναι ασφαλής για εσάς και το μωρό σας.

Χορός: Μπορείτε να αυξήσετε τους παλμούς της καρδιάς σας χορεύοντας με την αγαπημένη σας μουσική στο σαλόνι σας ή σε μια τάξη χορού, αλλά με προσοχή! Μην επιχειρήσετε να κάνετε φιγούρες που απαιτούν άλματα ή στριφογυρίσματα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε μορφή θεραπευτικής άσκησης.

Δημοσίευση: 06/02/2015
ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Διαβάστε επίσης:

  1. Γυμναστική: Ναι ή Όχι κατά την εγκυμοσύνη;
  2. Οι θετικές επιδράσεις της άσκησης στις εγκύους
  3. Η άσκηση της εγκύου προστατεύει το παιδί από υπέρταση
  4. Μπαλαρίνα χόρευε μέχρι να γεννήσει (photos & video)

1 σχόλια :

Τατιάνα Δανασή, Καθ.Φυσικής Αγωγής ,  6/2/15 16:36  

Πολύ σωστά όσα αναφέρετε,αλλά παραλείψατε κάτι σημαντικό. Η μέθοδος πιλάτες, όταν διδάσκεται από ειδικευμένους γυμναστές,είναι ιδανική για την έγκυο. Δυναμώνει ακριβώς εκείνους τους μυς που καταπονούνται κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.Προετοιμάζει την έγκυο για τη δύσκολη περίοδο της λοχείας, όταν θα σηκώνει το μωρό, θα θηλάζει κλπ. Η πλάτη,τα χέρια και η μέση της θα δυναμώσουν και θα μπορεί να επανέλθει σύντομα και με ασφάλεια, χωρίς τον κίνδυνο ακράτειας, οσφυαλγίας, προβλημάτων στον αυχένα και την πλάτη.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP