Γιατί έχω καθυστέρηση ενώ δεν είμαι έγκυος;

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος
MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Γεια σας. Είμαι 42 ετών και έχω ένα κοριτσάκι 5 χρονών. Μέτα τα 40 ενώ είχα ένα σταθερό κύκλο 23-24 μερών οι περίοδος μου έχει αλλάξει.

Το Νοέμβρη ήμουν στο Γυναικολόγο μου για τον ετήσιο ελέγχο (Test pap, μαστογραφία και υπέρηχο) όλα καλά. Στις 16 Νοεμβρίου είχα περίοδο και από τότε τίποτα, έκανα test στις 50 μέρες καθυστέρησης και ήταν αρνητικό μετά από μία εβδομάδα έκανα και β' χοριακή με 0,1 τιμή.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη περίπτωση μου.
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων

Λεωνόρα-Χριστίνα, Γαλάτσι
12/002/2015

Αγαπητή φίλη,
Η διακοπή της περιόδου δεν οφείλεται μόνο σε εγκυμοσύνη. Πολλοί λόγοι μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο σας και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Για παράδειγμα, κάποια κύστη στην ωοθήκη μπορεί να προκαλέσει διαταραχή ή κάποια ορμονική ανωμαλία από την ωοθήκη ή αλλού. Ακόμα και άλλοι παράγοντες της καθημερινότητα σας (πχ μεγάλες αυξομειώσεις βάρους) μπορεί να την επηρεάσουν.

Επίσης πολλά εξαρτώνται και από το ιστορικό σας, τόσο το ατομικό όσο και από το οικογενειακό.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός, καθώς συχνά αυτό μπορεί να είναι ένα παροδικό φαινόμενο ή ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα η λύση του να είναι εφικτή.

Συμβουλευτείτε λοιπόν κάποιο γυναικολόγο που να εμπιστεύεστε για να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

  1. Αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης και απουσία περιόδου
  2. Απουσία περιόδου και 2 αρνητικά τεστ εγκυμοσύνης
  3. Έχω καθυστέρηση αλλά το τεστ βγήκε αρνητικό

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP