Οι ψευδοθηλές μειώνουν την παραγωγή;

Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β' Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Καλησπέρα. Γέννησα πριν από 5 μέρες και ήθελα αποκλειστικό θηλασμό. Οι θηλές μου είναι επίπεδες και το μωρό δεν μπορούσε να τις πιάσει, παρά τις προσπάθειες που έκανα με τις μαίες στο μαιευτήριο!!! Τελικά έβαλα θηλές σιλικόνης και θηλάζω αποκλειστικά.

Υπάρχει κίνδυνος μείωσης της παραγωγής και απογαλακτισμού αν συνεχίσω να θηλάζω έτσι; Αν το μωρό δεν καταφέρει να πιάσει τη δική μου θηλή, θα μπορέσω με τη σιλικόνη να θηλάσω για ένα χρόνο, όπως θα ήθελα;
Βούλα, Μεσσηνία
10/11/2014

Να σας ζήσει το μωρό!
Oι θηλές σας λογικά θα σχηματιστούν σιγά σιγά με το θηλασμό.

Οι ψευδοθηλές σιλικόνης καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν για περιορισμένο διάστημα. Αν είναι εφικτό θα βοηθούσε να δείτε από κοντά κάποιον  επαγγελματία υγείας με εμπειρία στο θηλασμό, προκειμένου να εκτιμήσει αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά στο στήθος και να σας βοηθήσει να θηλάσετε χωρίς τις θηλές.

Οι θηλές σιλικόνης μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη παραγωγή μακροπρόθεσμα, για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινό βοήθημα.

Παρατήρησα επίσης ότι το μωρό θηλάζει μόνο 5-6 φορές την ημέρα. Καλό θα ήταν να θηλάζει πιο συχνά, με στόχο τους 8-10 θηλασμούς την ημέρα.

Επίσης είναι σημαντικό όταν είναι στο στήθος να μην κοιμάται συνεχώς. Αν το μωρό δεν είναι σε θέση να θηλάσει αποτελεσματικά τότε θα πρέπει να βγάζετε γάλα συστηματικά και να το δίνετε στο μωρό, κατά προτίμηση όχι με μπιμπερό αλλά με κάποιο εναλλακτικό τρόπο (κουταλάκι, σύριγγα).Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

2 σχόλια :

ΜΑΡΙΑ ,  26/1/15 12:38  

Καλημέρα σας!!! Να σου ζήσει το μωράκι σου.
Έτσι ακριβώς είναι, η παρατεταμένη κ μακροχρόνια χρήση των ψευδοθηλών μπορεί να προκαλέσει μείωση στην παραγωγή σου, αλλά είναι ένα καλό βοήθημα ώστε να μην τα παρατήσεις με τον θηλασμό. Θήλασα το γιο μου 2,5 μήνες με τις ψευδοθηλές, δεν έπιανε την θηλή μου, με τον καιρό όμως η θηλή μου έφτιαξε το στοματάκι του μωρού μεγάλωσε κ συνεχίσαμε χωρίς να τις χρειαζόμαστε. Μην απελπίζεσαι όλα με τον καιρό θα σου φαίνονται παιχνιδάκι. Συμβουλή από την εμπειρία μου προσπάθησε που κ που να τον βάζεις χωρίς την ψευδοθηλή κ σιγά - σιγά θα τις ξεφορτωθείτε. Καλή συνέχεια λοιπόν στον υπέροχο ταξίδι του θηλασμού!

Meglicious 26/1/15 14:39  

Θα ήθελα να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία με τις ψευδοθηλες. Θηλαζω αποκλειστικά εδω και 4 μήνες περίπου. το στήθος μου είναι υπερβολικά στρογγυλό και πολύ σφηχτο και γιαυτό δε μπορουσε το μωρο μου να πιάσει τις δικές μου θηλές. Απο τον 3 μηνα σιγά σιγά το μωρο αρχισε να πιανει ολο και περισσότερο. Ποτέ δε τον πίεσα και ακομα κακαι τωρα αν νοιωσω οτι δεν ήπιε καλα η δυσκολεύεται του βαζω την ψευδοθηλη. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει μπουκάλι απο 3 ημερων που ρου εδεινε ο μπαμπας του δικο μου γαλα. Αν νοιωσω πονο στις θηλες μου για 1-2 θηλασμους βαζω παλι τη ψευδοθηλη για να τη προστατεψω.
Δεν έχει μειωθεί η παραγωγή μου αντίθετα βγαζω περισσότερο γαλα απο οσο μπορεί να πιει σε καθημερινή βάση το μωρο μου.
Αυτα που εδωσα βάση ηταν:
1) το μωρο να τρώει απεριόριστα οπότε θέλει. Ειδικά οταν ήταν βρέφος καθε 2 ώρες περίπου.
2) καθε φορα που ο μπαμπας του εδινε μπουκάλι εγω εβγαζα γαλα. Αν οχι εκεινη την ωρα ακριβώς, λιγο πριν ή λίγο μετα.
3) μόλις νοιώθω το στήθος μου γεμάτο βγαζω γαλα με το θήλαστρο είτε έχει φαει λίγο πριν το μωρο ειτε ειναι να φάει σε καμια ωρίτσα. Αν είναι πιο πριν περιμένω να φαει πρώτα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP