Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού

Χιλιάδες κρούσματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι περισσότερες μητέρες θήλαζαν τα μωρά τους για τουλάχιστον έξι μήνες, λένε οι ειδικοί


Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού κατά ένα πέμπτο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Έρευνα σε σχεδόν 37.000 γυναίκες βρήκε ότι όσες θήλαζαν είχαν έως και 10% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν την νόσο και 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μία από τις χειρότερες μορφές της νόσου, γνωστή ως «τριπλά αρνητικός» καρκίνος του μαστού, που είναι δύσκολα ιάσιμη μορφή και οφείλει την ονομασία της στο ότι δεν ανταποκρίνεται στις τρεις υπάρχουσες ισχυρές θεραπείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο θηλασμός μειώνει τα επίπεδα των οιστρογόνων (γυναικείων ορμονών) τα οποία μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η διαδικασία παραγωγής γάλακτος σταματά τον σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.

Ο Δρ. Γκράχαμ Κόλντιτζ ,που παρουσίασε τα ευρήματα στο San Antonio Breast Cancer Symposium στο Τέξας, τόνισε ότι «ο θηλασμός προστατεύει από τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, μια μορφή της νόσου για την οποία έχουμε περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές».

Στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ο αποκλειστικός θηλασμός των βρεφών για 6 μήνες χωρίς την χορήγηση συμπληρωματικών σκευασμάτων γάλακτος.
Δημοσίευση 05/01/2015
ΠΗΓΗ: news.gr

Διαβάστε ακόμη:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP