Μειωμένη παραγωγή μετά από 8 μήνες θηλασμού

Μειωμένη παραγωγή μετά από 8 μήνες θηλασμού

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας,
Θηλάζω αποκλειστικά το 8 μηνών αγοράκι μου και παράλληλα εδώ και περίπου 2 μήνες έχω επιστρέψει στην εργασία μου.

Στα μέσα του 5ου μήνα εισάγαμε κάποιες στερεές τροφές και από τον 6μηνα και μετά τον θηλάζω μόνο πρωί και βράδυ και ενδιάμεσα τρώει φρουτόκρεμα μεσημεριανό και απογευματινή κρέμα-ρυζάλευρο φτιαγμένη με μητρικό γάλα και με λίγο
συμπλήρωμα (υποαλλεργικό γάλα λόγω αλλεργίας στο αγελαδινό). Επίσης 1 φορά στο 8ωρο αντλώ γάλα με το θήλαστρο περίπου 40-60 ml.

Έχω παρατηρήσει μειωμένη παραγωγή και πολλές φορές τα βράδια το παιδί δεν θέλει καν να μπει στο στήθος (αλλά ούτε και κλαίει για να φάει). Η διατροφή μου είναι αρκετά καλή και πίνω τσάι γλυκάνισου 1 άλλο ρόφημα θηλασμού γνωστής εταιρείας και για 3 βδομάδες έπαιρνα 3 χάπια μαγιάς μπύρας των 300mg τη μέρα. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να συνεχιστεί ο θηλασμός;

Το θέμα είναι πως όταν το μωρό μπαίνει στο στήθος και δεν έχει αρκετό γάλα δεν επιμένει, παραιτείται και ζητάει τη πιπίλα καθώς τον πονάνε και τα ουλάκια του. Από άποψη ανάπτυξης είμαστε στις μεσαίες καμπύλες.

Τι θα μπορούσα να κάνω για να αυξηθεί η παραγωγή μου; Το ξέρω πως το καλύτερο είναι ναι μπαίνει το παιδί πιο συχνά στο στήθος, το θέμα είναι πως όταν βλέπει μειωμένη ροή παραιτείται και κλαίει. Ευτυχώς για την ώρα ο πρωινός θηλασμός είναι μια χαρά.

Ανυπομονώ να λάβω τη γνώμη σας.

Μαρία, Αθήνα
14/01/2015
Αγαπητή φίλη,
όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε η παραγωγή σας θα αυξηθεί με τη συχνή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος. ‘Όλα τα άλλα μέτρα (μαγιά μπύρας κλπ) είναι επικουρικά.

Οι οδηγίες που έχετε λάβει για θηλασμό πρωί -βράδυ δυστυχώς οδηγούν στον αποθηλασμό.

Προσπαθήστε λοιπόν όσο πιο συχνά μπορείτε να χαρείτε το μωρό σας πάνω στο στήθος σας!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

    Σχετικά άρθρα:

  1. Ελάττωση μητρικού γάλακτος μετά από 9 μήνες θηλασμού
  2. 7 μηνών πόσες φορές πρέπει να θηλάζει για να μην αποθηλάσουμε;
  3. Μετά τα στερεά γεύματα μειώθηκε η παραγωγή μου. Πώς θα την επαναφέρω;
  4. Θηλάζω, αντλώ και το γάλα μου δεν φτάνει!
  5. Γιατί ενώ έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν έχω αρκετό γάλα;
  6. Θα ήθελα οδηγίες για την ενίσχυση της παραγωγής γάλακτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *