Μπορώ να πάρω αντιφλεγμονώδη και να συνεχίσω να θηλάζω;


Παιδίατρος, paidiatroschania.com


Θηλάζω το 17 μηνών αγοράκι μου και πρόσφατα μετά από πόνους λόγω ενός ινομυώματος που έχει μεγαλώσει απότομα και γρήγορα, επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου.

Μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό για να πάρω αντιφλεγμονώδη για να αντιμετωπίσω το ινομύωμα για να μη μου
δημιουργήσει πρόβλημα στην επόμενη εγκυμοσύνη μου. Θέλουμε πάρα πολύ να κάνουμε δεύτερο παιδάκι και όλα αυτά με ανησυχούν.

Προσπάθησα να κόψω σταδιακά τον θηλασμό, αφαιρώντας πρώτα τον μεσημεριανό, και μετά τον απογευματινό. Ο βραδινός είναι δύσκολος γιατί τον κοιμίζω με αυτό τον τρόπο. Επίσης τον θηλάζω και νωρίς το πρωί πριν πάω στη δουλειά.

Ο μικρούλης το πήρε καλά αλλά τις δύο τελευταίες μέρες ζητούσε πολύ έντονα να τον θηλάσω και έτσι υπέκυψα γιατί είδα ότι "υπέφερε". Δε θέλει να σταματήσει και δε θέλω να του αφαιρέσω το δικαίωμα αυτό.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορώ να πάρω αντιφλεγμονώδη και να συνεχίσω να θηλάζω; Τουλάχιστον να μην το κόψω απότομα. Θέλω να ακολουθήσω τους ρυθμούς του παιδιού.

Τζίνα, Τρίπολη
20/01/2015

Για να δοθεί η ασφαλέστερα δυνατή απάντηση πρέπει να μας πείτε: ποιο φάρμακο (ονομασία εμπορική, φαρμακευτική ουσία), ποια η δοσολογία και η διάρκεια θεραπείας.

Το φάρμακο είναι Xefo 8mg, η ουσία είναι λορνοξικάμη, συσκευασία των 10, από ένα σκεύασμα πρωί-βράδυ μέχρι να τελειώσουν.

Αγαπητή Τζίνα,
το φάρμακο που σου προτείνει ο γιατρός σου είναι χαμηλού κινδύνου για την δημιουργία προβλημάτων και επιπλοκών από αυτό στο μωρό σου.

Δεν έχεις κανέναν σοβαρό λόγο να διακόψεις τον θηλασμό γιατί και η δοσολογία και οι μέρες χορήγησης δεν είναι μεγάλες ενώ το μωρό σου είναι ήδη 17 μηνών αυτό σημαίνει πιο πολλά κιλά, πιο ώριμη νεφρική κ ηπατική λειτουργία σε σχέση π.χ με ένα μωράκι 2 μηνών!

Εξάλλου μπορείς να θηλάζεις το πρωί που είναι και το μεγάλο του γεύμα και μετά να παίρνεις το χάπι, το ίδιο και το βράδυ.

Δεν έχεις λόγο να υποβάλλεις το μωρό σου σε κανένα στρες με την στέρηση θηλασμού ενώ το όφελος από την θεραπεία των ινομυωμάτων είναι σημαντικό γιατί αποσκοπεί σε μια ασφαλή μελλοντική εγκυμοσύνη.

Εύχομαι την καλύτερη δυνατή έκβαση του γυναικολογικού σου προβλήματος.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016 ▼

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP