Τι να κάνω που το ένα στήθος παράγει περισσότερο γάλα από το άλλο;

Τι να κάνω που το ένα στήθος παράγει περισσότερο γάλα από το άλλο;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλημέρα! Θηλάζω αποκλειστικά την 30 ημερών μπεμπούλα μας και έχουμε 8-10 βρεγμένες πάνες την ημέρα και 6-7 πάνες με κακάκια.

Από την αρχή του θηλασμού ένιωθα το ένα στήθος να γεμίζει περισσότερο σε σχέση με το άλλο. Τις τελευταίες 4-5 μέρες νιώθω πιο έντονο το πρήξιμο σε αυτό το στήθος μέχρι να έρθει η ώρα να θηλάσει από αυτό το στήθος.

Κάθε φορά που θηλάζει, της δίνω μόνο το ένα στήθος. Το φαινόμενο το παρατηρώ περισσότερο το βράδυ και νωρίς το πρωί. Σημειωτέον ότι η μπέμπα πλέον ξυπνάει 2 φορές το βράδυ (από τις 11 μέχρι τις 7).

Κάποιες μέρες αντλώ με θήλαστρο από το πρησμένο στήθος τα ξημερώματα. Μήπως εντείνω το πρόβλημα με τη χρήση του θηλάστρου; δηλαδή μήπως προκαλώ μεγαλύτερη παραγωγή σε αυτό το στήθος; Μπορώ να κάνω κάτι; Το στήθος αυτό είναι πρησμένο και πιάνω μικρά μπαλάκια. Φοβάμαι μήπως πετρώσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
Βίκυ, Αλεξανδρούπολη

04/12/2014
Αγαπητή Βίκυ,
πράγματι μπορεί το ένα στήθος να παράγει περισσότερο από το άλλο για πολλούς λόγους.

Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δω οπτικά το στήθος σου για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Είναι φυσιολογικό τις ώρες που αναφέρεις, να αισθάνεσαι ότι πρήζεται το στήθος σου, διότι αυτές τις ώρες συνήθως, έχουμε υψηλότερα επίπεδα προλακτίνης, άρα περισσότερο γάλα.

Θα σε συμβούλευα να μην αντλείς μετά τον θηλασμό ή πριν, άσε το μωρό σου να ρυθμίσει την παραγωγή, επιπλέον άντληση σημαίνει επιπλέον διέγερση του στήθους.

Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *