Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι. Συμβουλές για τη νέα μαμά

© Rachel McFarlin Photography

Πέρασαν κιόλας οι 9 μήνες εγκυμοσύνης και τώρα είστε πιο ευτυχισμένη από ποτέ, κρατώντας στην αγκαλιά σας το νεογέννητο πλασματάκι σας! Οι μέρες στο μαιευτήριο πέρασαν πολύ γρήγορα και τώρα ετοιμάζεστε να γυρίσετε στο σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειάς σας... 

Εκεί που ήσασταν δύο άτομα τώρα είστε τρία και μάλιστα το μικρότερο μέλος είναι και το πιο απαιτητικό, καθώς τα περιμένει όλα από εσάς. Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο του και αυτό που θέλει θα σας το ζητήσει μόνο με κλάμα!

Οι ορμόνες σας δεν έχουν επανέλθει, όπως είναι φυσικό άλλωστε, και η κούραση ειδικά τις πρώτες μέρες δεν σας αφήνει να συγκεντρωθείτε. Είστε γεμάτη νεύρα και το άγχος δε λέει να σας αποχωριστεί.

Καταρχήν ψυχραιμία! Δεν είστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που έφερε στον κόσμο ένα παιδί. Σκεφτείτε ότι στη θέση σας έχουν βρεθεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Αυτό που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η κούραση. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν σημαντικά κι οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο μωράκι σας θα περάσουν υπέροχα.

• Καταρχήν, περιορίστε τις συχνές επισκέψεις στο σπίτι, τις πρώτες ημέρες. Μπορεί για εκείνους να είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός, αλλά για εσάς είναι επιπλέον κούραση.
• Κάντε μόνο τις αναγκαίες δουλειές του σπιτιού. Αν έχετε συγγενείς να σας βοηθήσουν ή την οικονομική δυνατότητα για γυναίκα ακόμη καλύτερα.
• Μην παραμελείτε το φαγητό σας. Η διατροφή σας πρέπει να είναι σωστή και ισορροπημένη. Μην τρώτε απ έξω.
• Τις ώρες που το μωρό κοιμάται ξεκουραστείτε κι εσείς. Μπορείτε να χαμηλώσετε ακόμη και το τηλέφωνο για να μην σας ενοχλούν.
• Εφαρμόστε λίγο πριν κοιμηθείτε τις τεχνικές χαλάρωσης.
• Κάντε κάτι για τον εαυτό σας. Κάτι... που σας ευχαριστεί και θα σας αναζωογονήσει!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP