Η κακή ποιότητα του ανδρικού σπέρματος είναι δείκτης και για άλλα προβλήματα υγείας

Όσο περισσότερα ελαττώματα έχει το σπέρμα ενός άνδρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης κι άλλων προβλημάτων υγείας


Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας λόγω της κακής ποιότητας του σπέρματός τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης και άλλων προβλημάτων υγείας, όπως υπέρτασης, δερματολογικών προβλημάτων και ενδοκρινολογικών διαταραχών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ουρολογίας Μάικλ Άϊζενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Fertility and Sterility» (Γονιμότητα και Στειρότητα), μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία σχεδόν 9.400 ανδρών ηλικίας 30 έως 50 ετών, που είχαν προβλήματα γονιμότητας και είχαν δώσει δείγματα σπέρματος.

Η ποιότητα του σπέρματος είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων, όπως ο όγκος του, ο αριθμός, το σχήμα και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Περίπου το 15% των ζευγαριών έχουν δυσκολίες να πιάσουν παιδί και στις μισές περίπου από αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα έγκειται στο ανδρικό σπέρμα.

Μια παλαιότερη έρευνα του Άϊζενμπεργκ είχε δείξει ότι οι μη γόνιμοι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας για καρδιαγγειακούς και άλλους λόγους.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP