Θα διακόψω το θηλασμό λόγω εξαντλήσεως και αϋπνίας!

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την ωραία σας στήλη.

Θηλάζω το μικρούλη μου εδώ και 5½ μήνες με ιδιαίτερη χαρά ωστόσο θα αναγκαστώ να διακόψω το θηλασμό λόγω εξαντλήσεως.


Ο μικρός μου τρώει την ημέρα κάθε 2 ώρες και την νύχτα κάθε 1 ή 2 ανάλογα την διάθεση του. Με έχει εξουθενώσει η αϋπνία. Είναι νορμάλ το να τρώει τόσο συχνά και πως μπορώ να αραιώνω τα γεύματά του;

Το βάρος και η ανάπτυξη του είναι εξαιρετικά. Να συμπληρώσω ότι δεν θέλει καμία πιπίλα και τις έχουμε δοκιμάσει όλες!

Ιωάννα, Στουτγκαρδη Γερμανία
07/10/2014

Αγαπητή Ιωάννα,
είμαι σίγουρη ότι έχετε ένα πολύ κουραστικό πρόγραμμα όμως θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να κάνετε λίγη υπομονή ακόμη και να συνεχίσετε να θηλάζετε.

Σίγουρα το μωρό σας δεν είναι το μόνο μωρό που θηλαζει συχνά μέρα και νύχτα. Αυτό που κάνει ο γιος σας είναι αρκετά συχνό σε αυτές τις ηλικίες.

Προσπαθήστε να κάνει ολοκληρωμένα γεύματα θηλασμού μέσα στη μέρα, σε ήσυχα δωμάτια χωρίς πολλά ερεθίσματα, καθώς σε αυτήν τη φάση τα παιδιά δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον παρά για το στήθος. Αν δεν θηλάσουν καλά τη μέρα θα θηλάσουν περισσότερο τη νύχτα.

Αν το μωρό σας κοιμάται ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κοιμηθεί καλύτερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε φροντίστε να κάνει 2-3 ύπνους τουλάχιστον 1 ώρας μέσα στη μέρα.

Μην κοιμίζετε πολύ αργά το παιδί το βράδυ. Παρακολουθήστε πότε το παιδί νυστάζει και βάλτε το για ύπνο ακόμη κι αν νυστάζει από τις 7 το απόγευμα.

Αν το παιδί σας δείχνει πως είναι έτοιμο για στέρεες τροφές τότε μιλήστε με τον παιδίατρο και ξεκινήστε.

Υπομονή τα ξενύχτια δεν κρατάνε για πάντα!
Να είστε καλά.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"

Σχετικά άρθρα:1 σχόλια :

Natasa 8/10/14 11:20  

Θα ήθελα να προσθέσω πως ο θηλασμός τη νύχτα μπορεί να γίνει και σε ξαπλωτή θέση, κάτι που βοηθάει τη μαμά να κοιμάται όσο θηλάζει το μωρό... Εμένα με έχει σώσει.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP