Η έκθεση της εγκύου στο καυσαέριο βλάπτει το παιδί


Οι γυναίκες που εκτίθενται συχνά στην ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία προκαλείται από τα αυτοκίνητα, αυξάνουν την πιθανότητα να γεννήσουν παιδιά με πρόβλημα στους πνεύμονές τους, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Εύα Μοράλες του Κέντρου Ερευνών Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας (CREAL) της Βαρκελώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 1.300 εγκύους, συσχετίζοντας το βαθμό της έκθεσης καθεμιάς γυναίκας στην ρύπανση των δρόμων, με την κατοπινή πνευμονική λειτουργία των παιδιών τους σε ηλικία 4,5 ετών (η αξιολόγηση έγινε με την μέθοδο της σπιρομέτρησης).

Το βενζόλιο και το διοξείδιο του αζώτου είναι οι δύο ενδεικτικοί δείκτες ρύπανσης που μετρήθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά που είχαν γεννηθεί από μητέρες, οι οποίες είχαν εκτεθεί σημαντικά στην ρύπανση των οχημάτων, ιδίως κατά το μεσαίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν 22% έως 30% μεγαλύτερη πιθανότητα προβληματικής λειτουργίας των πνευμόνων τους, σε σχέση με όσα παιδιά είχαν γεννηθεί από μητέρες που ζούσαν σε περιοχές χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση δημιουργεί προβλήματα στους πνεύμονες μαθητών και εφήβων, όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι το πρόβλημα μπορεί να αφορά ακόμη και τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η επίπτωση φαίνεται να είναι πιο έντονη στα παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, καθώς και σε όσα έχουν αλλεργικά προβλήματα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP