Θηλάζω, αντλώ και το γάλα μου δεν φτάνει!

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC Σπίτι Θηλασμού

Καλησπέρα,
ο μικρός μου είναι τριών μηνών και επειδή τις πρώτες μέρες που τον θήλαζα δεν πήρε το βάρος που έπρεπε η παιδίατρος μου είπε να τον θηλάζω κάθε τρεις ώρες σίγουρα, αλλά πάλι δεν καταφέραμε να πάρουμε βάρος και η γιατρός μας είπε πως μάλλον βαριέται στον θηλασμό και να το βγάζω με το θήλαστρο και να το δίνω με το μπουκάλι.

Έτσι, πρώτα θηλάζει για κανά 20λεπτο και μετά παίρνει το μπουκάλι (120γρ περίπου). Προσπάθησα να κόψω το μπουκάλι αλλά μάταια. Δυστυχώς όμως μερικές φορές πεινάει ακόμα και το δικό μου δεν τον φτάνει.

Παίρνω και χάπια μαγιάς και πίνω πολλά υγρά και καλό φαγητό... Πώς μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου για να μην παίρνει καθόλου ξένο και να θηλάζει με πιο γεμάτο στήθος γιατί δεν προλαβαίνω να γεμίσω. Όλη μέρα τον ταΐζω γιατί κρατάει ώρα αυτή η διαδικασία και την άλλη ώρα είμαι με το θήλαστρο και πάλι δεν έχω όσο χρειάζεται.

Ευχαριστώ πολύ
Άννα, Νάουσα Ημαθίας
25/09/2014

Νομίζω ότι τα έχετε καταφέρει να θρέψετε το μωρό σας τέλεια παρόλο που είστε υποχρεωμένη να αντλείτε γάλα. 

Για να μεταβείτε στο θηλασμό νομίζω ότι θα πρέπει να κάνετε:
  • Επαφή με το μωρό δέρμα με δέρμα και άφθονη αγκαλιά όλο το 24ωρο
  • Αύξηση στον ερεθισμό του στήθους:
    1. Με μασάζ στο στήθος με το χέρι

    2. Με το μωρό στο στήθος

    3. Με συστηματική χρήση θηλάστρου
Πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 8 αντλήσεις το 24ωρο, κατανεμημένες ομοιόμορφα – δηλαδή και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεγαλύτερα των 4 ωρών χωρίς χρήση θηλάστρου. Κάθε στήθος είναι καλό να ερεθίζεται σε μία άντληση από το θήλαστρο για τουλάχιστον 15-20 λεπτά, ανεξάρτητα αν υπάρχει ροή ή όχι. 

Τα θήλαστρα διπλής φάσης είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι ενεργοποιούν καλύτερα το αντανακλαστικό έκθλιψης του γάλακτος. Η ένταση στο θήλαστρο θα πρέπει να είναι τόση όσο να μην προκαλεί δυσφορία ή πόνο στη μητέρα.

Μπορείτε να δώσετε αντλημένο το γάλα από το SNS, το συμπληρωματικό σύστημα. Στην ουσία, το μωρό απομακρύνεται από κάθε επαφή με τεχνητή θηλή, το μπουκάλι μπαίνει ανάμεσα σας. Το SNS κρέμεται από το λαιμό και το γάλα που περιέχει δίνεται μέσα από ένα σωληνάκι που πιάνεται στη θηλή της μαμάς.

Νομίζω να ξεκινήστε από αυτά και θα δούμε στην συνέχεια τα αποτελέσματα

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP