Πέντε γεύματα θηλασμού είναι λίγα για το μωρό;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Γεια σας. Η μπέμπα μου είναι πενήντα πέντε ημερών, θηλάζει από όταν γεννήθηκε μόνο έχει πιει συμπλήρωμα δύο φορές από δική μου ανασφάλεια ότι δεν χόρτασε.

Πίνει συνήθως πέντε γεύματα. Είναι λίγα; Τελευταίο γεύμα μία με δύο το βράδυ και σηκώνεται έξη με εφτά το πρωί, μπορεί και πιο αργά.

Πρέπει να την ξυπνάω το βράδυ και άλλο; μήπως πεινάει απλά ξεχνιέται από τον ύπνο;

Ευχαριστώ...
Αθηνά, Τρίκαλα
02/09/2014

Αγαπητή φίλη,
Εφόσον το μωρό σας τρώει όποτε αυτό θέλει, είναι ζωηρό, χαρούμενο και αναπτύσσεται βάσει των καμπυλών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (οι καμπύλες στο βιβλιάριο υγείας αφορούν κυρίως παιδιά που δε θηλάζουν) αφήστε το να κοιμηθεί λίγο παραπάνω χωρίς να αγχώνεστε.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν νυκτερινοί θηλασμοί μια και οι τελευταίοι λόγω της βραδινής αύξησης της ορμόνης προλακτίνης από τον εγκέφαλο οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής σας.

Επίσης μέσω της αυξημένης περιεκτικότητας σε μελατονίνη (η ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο) που περιέχει το βραδινό μητρικό γάλα βοηθάμε το μωρό μας να αποκτήσει κιρκάδιο ρυθμό στο θέμα του ύπνου, δηλ να κοιμάται περισσότερες ώρες το βράδυ και να είναι ξύπνιο την ημέρα.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP