Για να μείνετε έγκυος κοιμηθείτε σε απόλυτο σκοτάδι!

Oι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να κοιμούνται 8 ώρες κάθε βράδυ σε απόλυτο σκοτάδι


Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε τα ξενύχτια και να φροντίσετε να κοιμάστε 8ωρα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να σας ενοχλούν τεχνητά φώτα αφού σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το σκοτάδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει. 

Αυτό συμβαίνει γιατί η ορμόνη μελατονίνη –η οποία προστατεύει τα ωάρια μιας γυναίκας από το στρες και τις ελεύθερες ρίζες- παράγεται στο σκοτάδι.

«Κάθε φορά που ανάβετε το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτό επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης» ανέφερε ο καθηγητής Russel Reiter από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο LiveScience.

Σύμφωνα τον ίδιο, οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να κοιμούνται 8 ώρες κάθε βράδυ σε απόλυτο σκοτάδι, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μέγιστη παραγωγή μελατονίνης από τον οργανισμό τους.

Αυτό σημαίνει ότι τα φώτα πρέπει να παραμένουν σβηστά, και να μην υπάρχει φως στο χώρο της κρεβατοκάμαρας από ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP